Comisar al Gărzii Finaciare Braşov, reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. arhivă Adevărul
Foto. arhivă Adevărul

Comisarul Ion Pironea este cercetat de procurorii DNA Braşov pentru luare de mită în formă continuată. El i-ar fi cerut reprezentatului unei firme bunuri şi servicii în valoare de 7.000 de euro, în schimbul cărora îi asigura protecţia sa şi a colegilor.

Conform procurorilor, „în perioada anilor 2008 - 2011, inculpatul Pironea Ion, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, i-a pretins reprezentantului unor societăţi comerciale (denunţător) mai multe foloase necuvenite, constând în bunuri şi servicii în valoare de peste 7.000 de euro, în schimbul asigurării protecţiei din partea sa şi a colegilor. Protecţia consta în aplicarea de sancţiuni minime pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor de specialitate efectuate la societăţile comerciale pe care le administra denunţătorul", se arată într-un comunicat al DNA, remis azi presei.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea comisarului pe o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite