Braşov: Piesa „Colonelul şi păsările“, jucată de deţinuţii de la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Piesa „Colonelul şi păsările“, jucată de deţinuţii de la Codlea
Braşov: Piesa „Colonelul şi păsările“, jucată de deţinuţii de la Codlea

Opt deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea au interpretat, aseară, pe scena Centrului Cultural „Reduta“, piesa de teatru „Colonelul şi păsările“ de Hristo Boicev.

Dintre membrii trupei de teatru, trei sunt închişi pentru tâlhărie, doi pentru înşelăciune şi câte unul pentru omor, viol şi furt. Pentru deţinuţi, seara a fost una extraordinară deoarece au simţit aprercierea publicului pentru întreg efortul pe care l-au depus interpretând cât mai fidel rolurile.

Cei opt deţinuţi au fost îndrumaţi de actorul Gabriel Costea, de la Teatrul „Sică Alexandrescu“. Timp de două luni, deţinuţii au repetat, în fiecare zi, în Penitenciarul Codlea, străduindu-se ca piesa să iasă cât mai bine. „M-am regăsit în rolul călugărului pe care l-am interpretat şi care încerca să-şi ispăşească păcatele. Am greşit şi eu la rândul meu, că altfel nu aş fi ajuns unde sunt acum, dar cred că oricui i se mai poate da o şansă“, a spus deţinutul Marius Dan Savin, închis în urmă cu şapte ani pentru înşelăciune şi omor. Pentru Adrian Nitrai (40 de ani), închis pentru furt, a jucat rolul unui hoţ, zis Al Capone. Spre deosebire de colegul lui, spune că nu se regăseşte neapărat în rolul interpretat. „Este doar un rol. Te pui în pielea personajului“, a spus bărbatul.

Cu piesa „Colonelul şi păsările“ pe care au interpretat-o aseară, deţinuţii au făcut un prim pas pentru înscrierea la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor 2009.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite