Braşov: Colecţie unicat în Gara Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Colecţie unicat în Gara Sinaia
Braşov: Colecţie unicat în Gara Sinaia

Mâine, de la ora 13.30, în Sala „Gării Regale – Carol I“ din Sinaia va avea loc deschiderea colecţiilor permanente de micromodele feroviare active şi plăci de înmatriculare a locomotivelor cu abur.

Începând de mâine, iubitorii de trenuri şi locomotive sunt invitaţi să viziteze cele două colecţii permanente distincte găzduite în Sala Gării Regale din Sinaia. Colecţia de micromodele feroviare imaginează câteva staţii feroviare de munte, cu oamenii, poduri, şi trenuri care funcţionează.

De asemenea, la Sinaia va fi prezentată şi o colecţie de unicat cu plăci de înmatriculare a locomotivelor cu abur care nu mai există astăzi. În plus, organizatorii au pregătit pentru vizitatori o mulţime de surprise care nu au mai apărut pe piaţa muzeistică.

image

Braşoveanul Radu Bellu este cel care a contribuit la crearea colecţiilor de micromodele feroviare active şi plăci de înmatriculare de locomotive cu abur, expusă la Sinaia. Acesta provine dintr-o familie de ceferişti şi de aceea copilăria şi-a petrecut-o alături de bunicul, tatăl, fratele şi mama lui în gara Sinaia. În prezent, Radu Bellu este inginer la Regionala Căi Ferate Braşov.

Mai multe despre Radu Bellu în:
Braşov: PORTRET / Istoricul căilor ferate

Evenimentul este organizat de Sucursale Regională de Căi Ferate Bucureşti şi S.C. IGNASERV COM SRL.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite