Colecţia de chipiuri a colonelului Traian Dârlău, expusă la Poliţia Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Dârlău are o colecţie impresionantă de caschete Foto. Adevărul Braşov
Traian Dârlău are o colecţie impresionantă de caschete Foto. Adevărul Braşov

Colonelul în retragere deţine peste 100 de chipiuri şi embleme din toate colţurile lumii, iar visul său a fost să-şi găsească un loc unde să-şi expună colecţia.

Începând de azi, 40 dintre chipiurile deţinute de Traian Dârlău vor putea fi admirate în sediul Poliţiei. Ele au fost expuse în holul situat la intrarea în instituţie, pe strada Nicolae Titulescu.  Traian Dârlău a adunat caschete din toate colţurile lumii. A dăruit şi el, la rândul lui, iar uniforma poliţistului român se regăseşte la Muzeul Poliţiei din Glasgow.

Traian Dârlău colecţionează caschete din toată lumea

Click pe poze pentru imagini cu inedita colecţie a braşoveanului



Prima caschetă din colecţia poliţistului este cea din Newcastle şi aceasta îi este cea mai dragă. Colecţia a fost completată apoi cu chipiuri din Olanda, Germania sau America. „Între 1991 şi 1993 am fost vizitaţi de diverse poliţii, care au venit la Braşov pentru nişte cursuri ţinute de către ofiţeri americani. Au văzut că sunt în curs de formare a unei colecţii şi m-am ales cu două chipiuri, una din Minnesota şi una din Kentucky. Poliţistul din Kentucky mi l-a lăsat când a fost la Braşov, iar cel din Minessota mi l-a trimis ulterior", spune Traian Dârlău.

Colonelul şi-a îmbogăţit colecţia şi participând la competiţiile organizate de Uniunea Sportivă a Poliţiştilor din Balcani în diferite ţări, iar în colecţia lui au apărut chipiuri din aproape toate colţurile lumii, inclusiv din China. „Foarte interesant este că am fost într-o delegaţie în China, dar uniforma şi cascheta mi-a trimis-o un colecţionar american", afirmă Traian Dârlău.

Pe lângă chipiuri, colonelul mai are în colecţie numeroase plachete, inclusiv de la FBI, embleme, brelocuri, cravate, butoni sau ace de cravată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite