Coadă pentru un loc de muncă, la ITC Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe job-uri sunt în domeniul vânzărilor, comerţ şi industrie. Sute de braşoveni s-au înghesuit astăzi la bursa locurilor de muncă organizată pentru prima dată de Camera de Comerţ şi Industrie.

Agenţi de vânzări, şoferi, promotori, dar şi manageri, consilieri juridici şi economişti au fost job-urile puse la bătaie de către angajatori pentru şomerii braşoveni. Mai mult, şi studenţii au fost ofertaţi pentru job-uri de vară în tabere pentru copii în America. Pe lângă firmele braşovene, la târg au fost prezente şi câteva agenţii de recrutare şi plasare a forţei de muncă.

Cele mai multe persoane care îşi caută un loc de muncă au studii superioare. Angajatorii sunt cei care caută persoane calificate în domenii conexe producţiei şi în vânzări. Oricum, pretenţiile absolvenţilor sunt destul de reduse. Pentru ei ceea ce contează nu este în primă fază salariul, ci posibilitatea de a pătrunde într-o companie pentru a câştiga experienţă", a declarat Petruţa Gref, consultant resurse umane.

image

Consultanţă în afaceri

Cele mai multe oferte sunt pentru agenţii de vânzări prin telefon, ofertate de bănci, care presupun munca de acasă şi venituri din comisioane. Oferta de joburi, însă, a depăşit astăzi 400 de job-uri în diferite domenii.

Braşovenii şi-au lăsat CV-uri sperând că îşi vor găsi un loc de muncă. „Am fost şomer, iar de şapte luni îmi caut de lucru. Mă interesează un post de şofer, pentru că nu stau foarte bine cu sănătatea", a spus Darie Alexandru, 59 de ani, şomer neindemnizat

În afara locurilor de muncă, cei care vor vizita târgul vor primi consultanţă despre cum îşi pot dezvolta o afacere şi o altă activitate independentă. Bursa locurilor de muncă este deschisă şi mâine la ITC, între orele 10.00 şi 17.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite