Braşov: Claudia Şuteu, pianista de nota zece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a terminat vineri clasa a XII-a la Liceul de Artă cu media 10.00. Şefa de promoţie îmbină cu pasiune pianul cu pictura şi compune versuri de muzică uşoară.

Profil
NĂSCUTĂ:
18 decembrie 1990, Braşov
FAMILIE: părinţii
EXPERIENŢĂ: viitoare studentă
STUDII: Liceul de Artă „Tudor Ciortea” Braşov

Claudia  a prins, încă de mică, drag de muzică. S-a hotărât că acesta este domeniul în care poate să-şi exprime creativitatea şi în care va fi, cu adevărat, împlinită. Totul a început de la vârsta de şase ani. „Am primit o orgă de la părinţii mei şi, la scurt timp, aceasta s-a transformat într-un adevărat pian” îşi aminteşte cu nostalgie tânăra.

Şi-a dezvoltat talentul
La Liceul de Artă „Tudor Ciortea” din Braşov, proaspăta absolventă a învăţat primele litere, dar şi primele note muzicale. Aici a început să îndrăgească muzica şi şi-a dezvoltat talentul. „Întâmplarea a făcut să ajung la acest liceu. Eu vroiam să merg, de fapt, la o şcoală cu predare în limba germană, însă s-a întâmplat să renunţ la această idee şi să dau la Liceul de Artă. Nu regret nicio clipă faptul că am ales acest liceu” susţine Claudia.

A câştigat numeroase premii

Tânăra pianistă s-a remarcat de-a lungul timpului câştigând multe premii şi diplome de excelenţă. Ambiţia, care o caracterizează, a făcut-o să repete foarte mult şi să impresioneze publicul de fiecare dată. „Din clasa a III-a am participat, în fiecare an, la Olimpiada Naţională de Pian şi am luat mereu locul I” mărturiseşte pianista.

Vrea să fie solistă

A susţinut şi multe recitaluri în Franţa, Italia, dar şi în America. La Washington a participat la Festivalului Internaţional de Artă al Copilului.  Pe lângă pian, tânăra are şi o voce foarte frumoasă. În urmă cu doi ani a participat la Festivalul de muzică uşoară „Joy Art”, unde a reuşit să impresioneze publicul şi să câştige locul I. De asemenea, îşi doreşte, ca în timp, să-şi facă un nume pe piaţa muzicală. „De doi ani am început să-mi compun propriile versuri pentru muzica uşoară pe care o interpretez” mărturiseşte Caludia.

Are multe hobby-uri

Paralel cu pasiunea pentru muzica de pian, Claudia şi-a dezvoltat şi talentul la pictură, dar şi cel jurnalistic. „Melodiile pe care le interpretez la pian, încerc să le ilustrez şi grafic. Astfel, în atestatul pe care l-am susţinut anul acesta am şi prezentat câteva picturi care ilustrează ceea ce cânt” declară Claudia. În ceea ce priveşte latura jurnalistică, fata a publicat peste 150 de articole în presa locală şi naţională, articolele sale abordând teme diverse. În luna iulie intenţionează să se înscrie la Facultatea de Muzică din Braşov pentru a-şi continua studiile în domeniul muzical.

Întrebări şi răspunsuri
Eşti implicată în foarte multe domenii. Cum reuşeşti să le faci pe toate?

C.Ş. Nu pot să spun că mă străduiesc să-mi iasă lucrurile. Îmi stabilesc priorităţi, pe care le respect şi totul decurge în mod firesc.
Cum este să fii şefă de promoţie cu nota 10.00?
C.Ş.
Nu pot să spun că m-am zbătut ca să obţinut aceste note. Pur şi simplu mergeam la şcoală, învăţam, repetam şi astfel am reuşit să obţin rezultate bune.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult să fac prăjituri. Cea mai gustoasă prăjitură pe care o fac este tiramisu. Îmi iese foarte bună de fiecare dată” declară cu mândrie Claudia.
Ce nu-i place
„Nu-mi place invidia. Oamenii sunt invidioşi atunci când eşti bun şi nu înţeleg de ce fac asta. Oricum,  eu merg mai departe...” mărturiseşte Claudia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite