Circuite turistice, special pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii judeţeni braşoveni vor să creeze o serie de pachete care să atragă cât mai mulţi vizitatori străini. Un circuit turistic medical şi altul, medieval, ar trebui să revoluţioneze turismul braşovean începând cu anul viitor.

Cele două circuite, gândite de edilii judeţeni, se vor adresa cu precădere turiştilor străini şi ar putea să fie lansate pe piaţă chiar la începutul anului viitor. Circuitul turistic medical va include cabinete private ale medicilor specialişti în stomatologie, chirurgie plastică şi cardiologie. „În acest circuit vor fi incluse doar cabinetele private care îndeplinesc anumite standarde şi care oferă servicii medicale de calitate. În scurt timp, vom alcătui o listă cu medicii care doresc să se înscrie în acest circuit şi apoi se va trece la o selecţie a acestora. Va exista un departament special care va elabora un program pentru turismul medical", a spus Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei de Turism din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Edilii judeţeni spun că s-au gândit să ofere străinilor un astfel de pachet, ţinând cont că tot mai mulţi turişti vizitează România, cu scopul de a îşi rezolva anumite probleme medicale, la preţuri mult mai mici decât ar putea să o facă în ţara lor de origine. Stomatologii sunt cei mai căutaţi medici braşoveni, când vine vorba de turismul medical. Implanturile dentare şi lucrările de estetică dentară se realizează în cabinetele din România  şi la jumătate din tarifele practicate în alte ţări europene. Deocamdată nu a fost stabilit un preţ estimativ al unui astfel de pachet, însă acesta nu va putea fi unul standard, ci va diferi în funcţie de specializarea medicală şi de perioada de şedere la Braşov. Iniţiatorii proiectului doresc ca circuitul medical să includă şi vizitarea celor mai apropiate obiective.

Cetăţile Braşovului, atracţie turistică

Al doilea pachet, care va fi conceput pentru turiştii străini, va fi un circuit turistic medieval. Acesta va cuprinde cetăţile şi bisericile săseşti din această zonă. „În circuit vor fi cuprinse localităţile Sibiu, Braşov, Mediaş şi Sighişoara, iar turiştii vor ateriza pe aeroportul de la Sibiu. Circuitul va ţine şapte zile, iar costurile vor fi stabilite în 14 septembrie", a adăugat Dragoş Crăciun.

Obiectivele din zona Braşovului care vor fi incluse în acest pachet şi vor fi vizitate timp de trei zile sunt Herghelia şi Mănăstirea de la Sâmbăta, Cetatea Râşnov, Cetatea Rupea, Castelul Bran şi bisericile fortificate din Prejmer, Rotbav, Viscri etc. Edilii spun că se aşteaptă ca interesaţi de această ofertă să fie mai ales pensionarii nemţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite