Braşov: Cinci generaţii prezente la botezul unei fetiţe (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cinci generaţii prezente la botezul unei fetiţe (GALERIE FOTO)
Braşov: Cinci generaţii prezente la botezul unei fetiţe (GALERIE FOTO)

Stră-străbunica are 96 de ani, străbunica are 73 de ani, iar bunica are 44 ani. Stră-străbunica este în culmea fericirii. Fetiţa este singura ei străstrănepoată, ceilalţi micuţi ai familiei fiind numai băieţi

Sâmbătă, toată familia s-a reunit la botezul Dariei Maria Lăcătuşu, comoara de numai şase săptămâni a dispecerului de la ISU Braşov, Adrian Lăcătuşu. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, spune că a ţinut foarte mult ca la marele eveniment să le aibă alături pe străbunica şi stră-străbunica fetiţei sale. „Sunt foarte fericit că datorită fiicei este toată familia împreună. Până să se nască Daria nu mi-am dat seama că fata o să aibă străbunică şi stră-străbunică. Când am realizat, le-am sunat imediat şi le-am spus că trebuie să vină la botez. Din partea mamei Daria mai are o bunică în vârstă de 44 de ani şi o străbunică de 80 de ani”, spune Adrian Lăcătuşu.

Singura fată dintre nepoţi şi strănepoţi


Deşi merge destul de greu din cauza bătrâneţii, stră-străbunica Victoria Lazar a venit tocmai din Sfântu Gheorghe pentru a o vedea pe micuţă. „Sunt foarte fericită că am văzut-o. Este prima fetiţă dintre toţi nepoţii mei. Am trei strănepoţi şi trei stră-strănepoţi, dar toţi sunt băieţi. Daria este singura fată. Este aşa de drăguţă! Îmi pare rău că nu ştiu când am să o mai văd. Ar fi bine să o cresc eu, să o îmbrac, dar nu mai am putere”, spune Victoria Lazar.

Nu s-a dat bătută

Bătrâna are şi experienţă în creşterea copiilor. Are patru copiii şi s-a ocupat şi de nepoţi. Fata bătrânei, Elisabeta Lăcătuşu, care are şi ea 73 de ani, spune că mama ei, deşi a muncit foarte mult, a fost mereu o luptătoare. „Nu a avut serviciu, lucra doar tata, însă ea ne-a crescut. A muncit foarte mult. I-a fost greu în timpul războiului. Erau băgaţi în beci şi acolo alăpta. Şi pe copii mei i-a crescut până când au mers la şcoală”, spune Elisabeta Lăcătuşu. 

„Îi doresc să ajungă la vârsta mea!”

Străbunica este şi ea fericită că o are alături de ea pe micuţa Daria. „Ne-am bucurat atât de mult. Este o bucăţică de fată. Numai că din cauza vârstei ne mişcăm mai greu, dar asta e”, spune Elisabeta Lăcătuşu. Bunicul, Marius Lăcătuşu are 48 de ani şi a venit tocmai din Austria să vadă frumuseţea de fată. „Eu sunt bunicul, eu!”, spune plin de mândrie Marius Lăcătuşu. Cea mai frumoasă urare a venit însă tot din partea stră-străbuncii: „Îi doresc să ajungă la vârsta mea!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite