Cinci braşoveni care recrutau persoane pe care le exploatau la muncă în Germania, cercetaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci sunt cercetaţi în stare de libertate
Cei cinci sunt cercetaţi în stare de libertate

O grupare formată din cinci braşoveni care recrutau persoane pe care le exploatau la muncă în Germania, obligându-le să vândă ziare, apoi luându-le banii, a fost destructurată de BCCO Braşov, instanţa decizând cercetarea în libertate a celor cinci.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov, Gabriel Florescu, gruparea a fost monitorizată de poliţişti timp de aproximativ un an şi opt luni, perioadă în care braşovenii au racolat 15 persoane cu situaţii materiale modeste cărora le promiteau locuri de muncă în Germania şi un salariu de 500 de euro pe lună.

Ajunse însă în Germania, unde le asigurau cazare, persoanele recrutate erau trimise să vândă ziare la chioşcuri, iar încasările erau luate de membrii grupării, transmite Mediafax.

"În fapt, cei cinci suspecţi, din decembrie 2011 şi până în prezent, au racolat, transportat, găzduit şi exploatat în Germania 15 persoane, pe care le exploatau prin obligarea la muncă, apoi cei cinci învinuţi le luau toţi banii pe care îi obţineau", a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gabriel Florescu.

În 2 august, poliţiştii de la BCCO Braşov, împreună cu lucrători din cadrul DPIR Braşov şi Jandarmeria Braşov-Brigada Mobilă, au făcut cinci percheziţii la locuinţele celor cinci braşoveni, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor înscrisuri, carduri bancare emise de diferite unitaţi bancare din Germania şi telefoane mobile.

Iniţial, cei cinci, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost reţinuţi, fiind propuşi instanţei pentru arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru trafic de persoane, însă judecătorii au decis cercetarea acestora în libertate.

Niciunul dintre suspecţi nu are ocupaţie şi unul singur are antecedente penale.

"Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, precum şi pentru stabilirea identităţii altor persoane traficate, iar dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi riscă o pedeapsa privativă de libertate de până la 15 ani", a mai spus şeful BCCO Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite