Cetăţuia va fi un nou punct de atracţie până la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, pentru ca monumentul să poată fi vizibil din centrul oraşului, Primăria a tăiat peste 300 de arbori de pe Dealul Straja. Acum, străduţele care duc spre Cetăţuie au intrat în reabilitare.Suprafaţa propusă pentru a fi amenajată este de 22.000 de metri pătraţi, iar valoare lucrărilor ajunge la trei milioane de lei.

Deşi este unul din cele mai reprezentative obiective ale Braşovului, în ultimii 20 de ani, Cetăţuia a fost valorificată doar ca restaurant, fără nici un rol din punct de vedere turistic. Anul trecut, Primăria a demarat un proiect amplu de readucere a monumentului pe lista obiectivelor care trebuie vizitate şi sunt un simbol pentru Braşov.

Într-o primă etapă, s-au început lucrările de modernizare a străzilor adiacente, pentru a asigura un acces facil turiştilor. „Până în 15 noiembrie, ar trebui finalizate toate lucrările de infrastructură pe toate străduţele care urcă spre Cetate. De asemenea, lângă obiectiv s-au amenajat locuri de parcare, iar drumul a fost lărgit pe anumite porţiuni, ca să poată avea acces şi autocarele", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Trei promenade

În jurul Cetăţii va exista o promenadă, pentru ca turişti să se poată bucura de privelişte, iar în interior vor fi amenajate trei locuri speciale pentru admirarea şi fotografierea oraşului, iar primul dintre ele, cu orientare spre B-dul Griviţei, a fost deja finalizată.

Doar proiectul care va scoate în evidenţă Cetatea pe timp de noapte va costa între 60.000 şi 80.000 de euro.În ceea ce priveşte iluminatul arhitectural al cetăţii, trebuie să găsim o soluţie de comun acord cu proprietarul restaurantului din cetate în ceea ce priveşte cheltuielile legate de această lucrare. Oricum, canalizarea aferentă reţelelor a fost realizată odată cu cea pentru iluminatul public din zonă", a explicat Sorin Toarcea.

Târg de Crăciun la Cetate

Primăria Braşov încearcă să obţină fonduri de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării, pentru ca la Braşov să fie organizat un eveniment special dedicat Crăciunului, chiar la Cetăţuie. Braşovenii şi turiştii vor putea participa aici la un târg, unde vor fi prezentate tradiţii de Crăciun, meşteşugarii îşi vor putea vinde produsele, dar vor fi amenajate şi tarabe cu alte obiecte specifice de Crăciun. Cetatea datează din anul 1524 şi are formă de stea, fiind folosită pe vremuri pentru apărare

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite