Braşov: Soarta Cetăţii Râşnov, încă incertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Soarta Cetăţii Râşnov, încă incertă
Braşov: Soarta Cetăţii Râşnov, încă incertă

La Înalta curte de Casaţie şi Justiţie are loc astăzi un nou termen în procesul intentat de Primăria Râşnov firmei care a administrat Cetatea timp de nouă ani. Primăria  a cerut în instanţă rezilierea contractului cu firma Drumuri Publicitare şi îl acuză pe administrator că a făcut ilegal lucrări de construcţie în interiorul Cetăţii.

CITEŞTE ŞI:


Ministerul Culturii este parte în proces şi susţine acţiunea Primăriei Râşnov şi a întocmit şi un raport prin care se arată efectuarea mai multor lucrări ilegale.

În Cetatea Râşnov au fost construite rezervoare de apă pe ruinele capelei evanghelice din secolul al-XVII-lea şi ale unor fundaţii de căsuţe medievale. Rezervoarele cu apă au fost montate pentru a alimenta un hotel cu 40 de camere, un restaurant şi o pizzeria, aflate în planul firmei Drumuri Publicitare.

Platforma Belvedere, dar şi câteva ziduri s-a prăbuşit deja din cauza materialului foarte prost care a fost folosit la realizarealor. Mai mult, pentru construirea lor, nu a fost obţinut nici un aviz şi nu a fost realizat nici un proiect de construcţie.

După ce se va încheia procesul aflat pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, primarul Râşnovului, Adrian Veştea, vrea să înceapă lucrări de refacere a părţilor distruse.

Deocamdată Cetatea Râşnov este închisă publicului, pe termen nelimitat. Zilnic municipalitatea pierde astfel 3.000 de lei, dar primarul Adriam Veştea spune că nu poate risca să deschidă porţile până când nu se vor face reparaţiile necesare. În data de 22 septembrie un balcon s-a prăbuşit la numai câteva minute după plecarea ultimului grup de turişti.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite