Cetăţean turc, cercetat de poliţiştii braşoveni pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă
Foto.arhivă

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a prejudiciat o firmă cu suma de 73.156 de lei, după ce a emis nişte bilete la ordin fără a avea disponibilul necesar în cont.

Potrivit poliţiştilor, în anul 2010, turcul, în calitate de asociat al unei societăţi, a emis mai multe bilete la ordin, cu toate că nu deţinea specimen de semnătură autorizat de unitatea bancară în acest sens. Mai mult, biletele au fost refuzate la decontare fiindcă nu exista disponibil în cont. Prin emiterea biletelor la ordin, spun poliţiştii, suspectul a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii unei firme, cu prilejul executării unui contract comercial încheiat între cei doi agenţi economici. Prejudiciul total cauzat se ridică la suma de 73.156 de lei, care a rămas nerecuperat până în prezent. Turcul este cercetat acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În vizorul poliţiştilor de la Fraude a intrat şi o braşoveancă de 57 ani, care a obţinut, în anul 2010, un credit de nevoi personale, de la o bancă din Braşov, în valoare de 5.550 de lei. Femeia s-a folosit de documente false, astfle că este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi  uz de fals. O prietenă de-a ei, de 54 ani, care i-a fi furnizat o adeverinţă de venit falsă, pentru obţinerea creditului, este cercetată pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite