Cetatea Rupea, reparată cu 30 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru reabilitarea Cetăţii Rupea din Braşov, finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, a fost câştigată de asocierea formată din firmele Ramb Sistem Braşov şi Integral Buzău, valoarea proiectului fiind de 30 de milioane de lei, fără TVA.

„Contractul vizează reabilitarea Cetăţii Rupea şi a drumurilor de acces. Pentru reabilitarea cetăţii vor fi alocate 20,09 milioane de lei, iar restul sumei reprezintă servicii de consultanţă, audit, publicitate şi licenţiere şantier. Lucrările au început în urmă cu aproape o lună şi vor dura 30 de luni", a declarat Daniela Dărăbanţ, de la Primăria Rupea.

La licitaţia organizată de autorităţile locale au participat patru firme. Firma Ramb Sistem este deţinută de o persoană fizică, Maria Bagiu, iar Integral este controlată în proporţie de 91,4% de către Asociaţia Integral. Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat în urmă cu două săptămâni, aflată într-o vizită la Rupea, că cetatea va fi deschisă turiştilor după doi ani, la finalizarea reabilitării.

Primarul localităţii Rupea, Flavius Dumitrescu, a declarat atunci că au existat numeroase probleme la începutul derulării contractului de reabilitare deoarece procedura de achiziţie publică a fost foarte laborioasă, iar multe dintre firmele care au participat la licitaţii pentru lucrări au depus contestaţii.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite