Braşov: Misiune grea pentru juriul „Cerbului de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Misiune grea pentru juriul „Cerbului de Aur“
Braşov: Misiune grea pentru juriul „Cerbului de Aur“

După cea de-a treia zi a competiţiei, juriul trebuie să delibereze şi să aleagă finaliştii. Cei 25 de concurenţi au reuşit să le facă dificilă misiunea membrilor juriului care astăzi i-au desemnat pe cei nouă finalişti ai Festivalului Cerbul de Aur.

VEZI AICI FOTO DIN CONCERTUL DIRECŢIA 5

VEZI FOTO CU TOŢI CONCURENŢII DIN A TREIA SEARĂ DE FESTIVAL


VEZI FOTO CU TRUPA DE BALET ART FOCUS INTERNATIONAL


Misiunea juriului a devenit şi mai dificilă după cea de-a treia seară de concurs. Calitatea spectacolelor oferite de concurenţi a crescut progresiv, în fiecare seară. Concurenţii au reuşit să surprindă şi juriul, dar mai ales publicul. De cel mai mare succes în a treia seară a competiţiei s-au bucurat concurenţii Glen Vella, din Malta, şi Antonino, din Italia, care au ridicat sala în picioare şi au smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor. Cu o voce foarte asemănătoare cu a regelui muzicii pop, Michael Jackson, Glen Vella a reuşit să îşi învingă emoţiile şi să le ofere celor prezenţi în Piaţa Sfatului câteva minute de exaltare, mai ales când a interpretat binecunoscuta piesă românească „Andri Popa”. „Am fost foarte emoţionat, dar publicul m-a ajutat enorm. Eu ascult frecvent Phoenix. Este una dintre formaţiile mele preferate şi «Andri Popa» este una dintre melodiile de suflet. Mă bucur că am avut succes cu piesa asta. Sper să mă ajute Dumnezeu să câştig”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Glen Vella. O impresie foarte bună a făcut şi reprezentanta României, Nadine, care a avut, însă, şi câteva momente de ezitare în voce. Cântăreaţa de 24 de ani a făcut nouă ani de pian şi cor. „După 20 de ani de cântat şi pregătire ai impresia că eşti stăpân pe tine, că te descurci minunat. Când ieşi, însă, în faţa atâtor oameni, totul se schimbă. Te pot copleşi emoţiile”, ne-a spus Nadine. Tânăra îşi croieşte o carieră de una singură. Nu are nici producător, nici casă de discuri şi nici impresar.

Juriu exigent

Membrii juriului au anunţat şi criteriile după care vor alege câştigătorul. Cel care va pleca acasă cu marele trofeu trebuie să aibă performanţă live şi „o tehnică vocală foarte bună, în aşa fel încît să simţi că ţi se face pielea de găină când îl asculţi şi să aibă acea sclipire de care are nevoie orice artist care urcă pe scenă“, a spus Paula Seling. Sistemul de notare este clasic: fiecare membru al juriului acordă note de la 1 la 10 şi apoi se face o medie. Cei care vor ocupa primele nouă poziţii vor cânta din nou, în această seară, în finala concursului. „E foarte greu să alegem. Am auzit la această ediţie câteva voci impresionante. Unii sunt adevăraţi profesionişti”, ne-a declarat, aseară, Dida Drăgan, preşedinta juriului.

Direcţia 5, în seara rock

Spectatorii de aseară, din Piaţa Sfatului, au avut parte de un nou spectacol de excepţie oferit de Direcţia 5. După un început mai lent, membrii trupei au reuşit să îşi ridice fanii în picioare şi să le ofere un adevărat spectacol de muzică şi culoare. „Povestea noastră”, „Dacă ai ştii”, „Am nevoie de tine” şi „Eşti îngerul meu”, sunt doar câteva dintre piesele de mare succes ale trupei, care au putut fi auzite şi în Piaţa Sfatului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite