Braşov: Centrul oraşului, poluat fonic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Centrul oraşului, poluat fonic
Braşov: Centrul oraşului, poluat fonic

Măsurătorile sonometrice făcute de Agenţia pentru Protecţia Mediului arată că braşovenii care locuiesc în zona centrală a oraşului, dar şi cei care locuiesc în apropierea marilor intersecţii, pe unde circulă maşini grele, sunt cei mai afectaţi de poluarea fonică.

Chiar dacă mulţi se gândesc că Braşovul este un oraş liniştit, înmulţirea numărului autovehiculelor a dus şi la depăşirea valorilor admise de zgomot. În conformitate cu ultimele măsurători efectuate de către autorităţile de mediu, cea mai mare gălăgie este chiar în Centru. Valorile maxime admise de decibeli au fost depăşite în zona Prefecturii, a Pieţei Star, a Primăriei şi a Maternităţii, dar şi în zona intersecţiilor de la Casa Armatei sau Patria. Traficul greu continuă să rămână şi el un factor poluant, astfel că valorile de zgomot continuă să fie ridicate în Bartomolomeu, pe strada Stadionului, unde încă circulă şi maşinile de mare tonaj.

„Zonele poluate fonic sunt în general intersecţiile semaforizate, unde maşinile staţionează mai mult timp cu motorul pornit. Având în vedere acest aspect, putem spune că sensurile giratorii au rezolvat această problemă. Faţă de anul trecut, zona Gării, care era una dintre cele mai poluate, este acum liniştită, după ce traficul greu a fost deviat pe ocolitoare”, a explicat Adrian Olteanu, directoul APM Braşov. În ceea ce priveşte calitatea aerului, acesta a precizat că braşovenii nu au de ce să îşi facă probleme, întrucât nu au fost înregistrate depăşiri ale poluanţilor specifici.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite