Braşov:SONDAJ / Scutere şi ATV-uri unicat, în Centrul Civic (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru două zile, pe terenul de sport din zonă, se desfăşoară o expoziţie cu ride-test. Exponatele au atras încă de la deschidere atenţia braşovenilor care au trecut prin Centrul Civic. CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

În acest weekend ai ocazia să testezi o gamă amplă de scutere şi ATV-uri. De la practicul Piaggio Fly, la comodul Piaggio Liberty sau energicul Gilera Runner, toate modelele expuse pot fi şi testate de cei care au curiozitatea. „Vrem să obişnuim lumea cu aceste tipuri de mijloace de transport care sunt folosite foarte mult în ţările europene. Sunt mult mai puţin poluante şi foarte uşor de condus”, spune dealer-ul braşovean, Carmina Giurgiu.

„Scuterul e mai bun ca bicicleta”

Cele 7 modele de scutere expuse în Centrul Civic din Braşov, au calităţi şi performanţe diferite. Fiecare e diferit ca motorizare, stilul caroseriei, dar şi ca poziţie a corpului, pentru ca fiecare să îşi găsească stilul ce i se potriveşte cel mai bine. „Şi cu un scuter te poţi distra, e foarte manevrabil şi poţi ajunge la 45 km/h fără să transpiri pedalând, ca pe o bicicletă. Se ocoleşte ambuteiajul în trafic, se poate găsi uşor un loc de parcare şi se repsectă şi mediul înconjurător. Un scuter poluează cu până la 70% mai puţin decât un autovehicul obişnuit”, susţine Ciprian Oltean, responsabil comunicare al firmei care se ocupă de importul scuterelor.

9.500 euro, un scuter

Cel mai ieftin scuter prezent la expoziţia din Centrul Civic se vinde în magazine cu 1.400 de euro, la promoţie. În Italia, acelaşi scuter nu poate fi cumpărat sub 1.800 de euro şi atinge viteza de 45 km/h. Consumul mediu este de 3 litri de benzină la suta de kilometri. Cel mai scump însă ajunge la 9.500 de euro. Gilera GP 800 este cel mai puternic scuter produs vreodată şi are un consum mediu de 6 litri la suta de kilometri. Acesta poate atinge şi viteza de 200 km/h. „Este mai mult o motocicletă sub formă de scuter. Avantajul este că are un consum mic şi nu poluează ca o maşină”, mai adaugă Ciprian Oltean.

ATV-uri pe alese

Nici expoziţia de ATV-uri nu se lasă mai prejos. Este prezent la Braşov şi singurul ATV cu motor Diesel produs în lume. „Acest tip de ATV este folosit extraordinar de mult în rezervaţiile naturale din străinătate. Pentru că acolo nu ai voie să foloseşti decât mijloace de transport diesel sau bio-diesel, ca să nu poluezi. Şi cum în toată lumea au intrat campaniile de salvare a mediului înconjurător, acestea sunt ideale”, povesteşte Andi Davidescu, directorul tehnic al firmei de ATV-uri prezente la expoziţie. Cel mai ieftin ATV ce poate fi admirat la expoziţie costa 5.000 de euro, are suspensie independentă, motor în 4 timpi de 400 cm cubi şi poate atinge viteza de 100 km/h, pe drum drept.

ATV –ul înlocuieşte tractorul

Cel mai scump ATV însă este Thundercat 1000. Preţul acestuia ajunge la 13.000 de euro şi poate fi folosit atât pentru agrement, cât şi în scop utilitar. Este singurul ATV omologat în Europa şi este singurul care poate fi achiziţionat prin programe de finanţare europeană. Îi pot fi ataşate unelte utilitare, gen plug de zăpadă sau de arat, grapă, cositoare, disc pentru pământ, motocositoare, motopompă pentru stropitul pomilor şi multe alte accesorii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite