Centru expoziţional de talia Romexpo, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Scriparu indică, deocamdată pe hârtie, planurile de investiţii de la Braşov, foto: Bogdan Crăciun
George Scriparu indică, deocamdată pe hârtie, planurile de investiţii de la Braşov, foto: Bogdan Crăciun

Fondurile necesare vin de la Uniunea Europeană sau de la întreprinzători privaţi. Un centru pentru dezvoltarea afacerilor pe DN13, un complex multifuncţional şi un centru de expoziţii şi afaceri vor „răsări" în zona Braşovului, în următorii ani.

Firmele braşovene se vor putea lăuda, din 2012, cu un Centru de Devoltarea a Afacerilor, situat pe DN13, în apropiere de podul de la pârâul Bârsa. Acesta va fi compus din nouă hale individuale, clădiri de birouri, parcări subterane şi supraterane, căi de acces şi zone verzi. Iniţiativa aparţine unui întreprinzător privat, care va face investiţii de zece milioane de euro, în această zonă.

Centru expoziţional de 50 de milioane de euro

Tot la capitolul investiţii, municipiul Braşov are în plan atragerea de fonduri europene pentru contruirea unui centru expoziţional de talia Romexpo, care va aduce la Braşov sute de firme. Obiectivul va fi construit pe un teren de 15 hectare din apropierea Institutului Cartofului, cu bani de la Uniunea Europeană. Din estimările municipalităţii, costurile pentru ridicarea unui asemenea centru se vor ridica la 50 de milioane de euro.

Proiecte Brasov

Realizarea acestui centru expoziţional în zona Braşovului va însemna că putem aduce aici foarte multe evenimente şi că firmele nu vor mai trebui să meargă la Bucureşti pentru anumite expoziţii. Sperăm să obţinem fondurile europene necesare pentru a pune în practică ideea", a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Proiecte Brasov

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare şi va conţine pavilioane de expoziţii, terenuri sportive, spaţii de agrement, parcuri tematice, restaurante, parcări etc. În vecinătatea Centrului de Expoziţii va fi construit şi Capusul de Cercetare al Universităţii „Transilvania" şi Ocolitoarea. Până în acest moment, municipalitatea a realizat studiile de fezabilitatea în zonă şi planul urbanistic zonal, dar şi proiectul tehnic, urmând ca investiţia să fie realizată prin fonduri structurale.

Complex multifuncţional, la Hidro

Pe locul fostei fabrici Hidromecanica vor funcţiona un hotel, clădiri de bitoruri, spaţii comerciale, dar vor fi construite şi blocuri de locuinţe, totul pe o suprafaţă de patru hectare. Zona va beneficia de 1.264 de locuri de parcare. Investiţia este de ordinul milioanelor de euro şi este realizată de o firmă din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite