Centru de certificare a competenţelor, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care ştiu o meserie pot obţine un certificat pe baza căruia să se poată ulterior autoriza. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) le pune la dispoziţie braşovenilor un centru specializat pe certificarea diferitelor competenţe, căpătate de-a lungul vieţii.

De exemplu, dacă o persoană se pricepe la zugrăvit, ea poate merge în faţa specialişilor CCI pentru a-şi demonstra abilităţile. Într-un timp foarte scurt, primeşte un certificat de competenţe, pe care îl poate folosi, de pildă, pentru a deveni persoană fizică autorizată.

Deocamdată, persoanele interesate pot obţine certificări pentru meseriile de operator introducere, validare şi prelucrare date, zugrav, ipsosar, tapetar şi vopsitor.

„Competenţele vor fi certificate şi în alte meserii, în funcţie de solicitările cursanţilor. De pildă, ne-am gândit să certificăm competenţele lucrătorilor din turism", a declarat Daniela Giol, şefa Dirceţiei de Învăţământ din cadrul CCI Braşov.

Practic, persoanele care se pricep la una dintre meseriile aflate pe lista certificării, trebuie să treacă de o probă practică, la sediul unei firme, după care, în termen de 30 de zile, evaluatorul îi dă un calificativ de „competent" sau „încă nu competent".

Gratuit pentru şomeri

Serviciile centrului sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi.

Certificatele de competenţe obţinute de cursanţi sun recunoscute oficial în România şi în ţările membre ale Uniunii Europene, cu condiţia să fie traduse şi apostilate.

Centrul de de evaluare a competenţelor profesionale a fost infiinţat prin proiectul european „Regions for Jobs", iar persoanele interesate pot scrie pe adresa ccibv@cibv.ro sau pot accesa site-ul www.ccibv.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite