Cele mai tari produse tradiţionale se întrec la Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi să petreacă la Bran
Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi să petreacă la Bran

Bucătarii şi măcelarii vor tăia porci şi vor face cârnaţi, tobă şi caltaboşi. „Vi s-au terminat cârnaţii? Hai la Bran să facem alţii"! Acesta este sloganul sub care va avea loc, în acest weekend, un eveniment de-a dreptul „delicios".

Nouă echipe de bucătari şi măcelari pricepuţi din Braşov, Prahova şi Argeş se vor întrece, începând de sâmbătă, în a prepara cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale româneşti, la complexul „Hanul Bran".

Startul concursului se va da la ora 10.00, când concurenţii vor avea la dispoziţie cinci ore pentru a găti trei sau patru preparate, care vor fi apoi trecute prin filtrul papilelor gustative ale juriului, format din profesionişti. 

În timp ce maeştrii vor găti, membrii Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism vor susţine, pe scena evenimentului, un show gastronomic de efect.

Pe scenă vor fi prezentate delicatese din porc, cu flambeuri, pentru a da o latură artistică evenimentului. De asemenea, atmosfera va fi întreţinută de cântăreţi din folclor", a spus Marius Adam, unul dintre organizatori.  

Tăiere europeană a porcului

Pentru ca evenimentul să capete cu adevărat un iz tradiţional, câteva echipe vor avea la dispoziţie şi porci vii, pe care-i vor sacrifica „în direct", dar după normele europene. Se va folosi metoda de asomare, dar, la capul porcului, vor cânta lăutari, cu ţuică fiartă şi vin fiert în mână. Bineînţeles că din meniu nu va lipsi tradiţionala pomană a porcului.

Braşovenii şi turiştii vor putea degusta şi chiar cumpăra deliciile tradiţionale. Emoţiile  aspiranţilor la premiul întâi vor fi curmate abia a doua zi, la ora 12.00, când vor fi premiaţi cu sejururi la munte, ţinute de bucătari, medalii, cupe şi diplome. Organizatorii promit că evenimentul va căpăta dimensiuni naţionale, la anul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite