Cei mai înstăriţi poliţişti braşoveni au case, terenuri şi maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea sunt poliţişti în oraşe mici, dar bogăţia lor o întrece pe cea a şefilor. Dacă unii dintre ei au câte trei terenuri, două case sau trei maşini, cel mai sărac poliţist nu are nici case nici maşini, ci doar rate la bancă.

Criză, criză, dar nu şi pentru unii poliţişti. Declaraţiilor de avere ale oamenilor legii din cadrul IPJ Braşov, completate în 2010, arată cât de bine se descurcă unii dintre ei. Pe lângă veniturile obţinute din salariul de poliţist, aceştia obţin bani şi din alte surse, cum ar fi închirierea de imobile sau spaţii comerciale.

Unul dintre cei mai avuţi poliţişti este Ionel Bîrză, şef birou în cadrul Poliţiei Municipiului Braşov. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine, împreună cu soţia, trei terenuri agricole în Cristian, Codlea şi Sânpetru, un teren forestier în Cristian şi unul în intravilan la Hărman. Poliţistul mai deţine cu soţia trei case în Cristian, un apartament în Braşov şi un spaţiu commercial/de producţie, tot în Braşov.

Poliţistul are patru autoturisme şi un credit la bancă de 44.000 de euro. Pe lângă veniturile realizate din salarii, poliţistul are active financiare la două bănci, în valoare de 57.000 de euro, respectiv 97.000 de euro şi, anul trecut, a încasat din închirierea apartamentului 7.800 de lei.

Chiria merge şi pe criză

Şeful Poliţiei din Poiana Braşov, Iosif Tamaş, o are trecută în declaraţia de avere doar pe soţia sa. Conform hârtiei, Mihaela Tamaş deţine jumătate din două terenuri în intravilan în Stupini şi la Dâmbui Morii, care au o suprafaţă de totală de 8.700 de metri pătaţi, respectiv 1.200 de metri pătraţi. Tot soţia sa deţine jumătate dintr-o casă de locuit şi trei apartamente. Mihaela Tamaş a obţinut, în 2010, un venit de 2.400 de euro din închirirea unui imobil.

Şeful Poliţiei Ghimbav, Petre Posea, are în schimb, o livadă în Siriu, judeţul Buzău, de 3.630 de metri pătraţi, un apartament cu trei camere obţinut cu credit ipotecar, două apartamente cu două camere, donate, în Braşov şi Buzău. Poliţistul mai are o maşină şi are de achitat două credite, de 32.000 de euro, respectiv 6.000 de euro. Totuşi, omul legii a fost prevăzător şi are un depozit bancar de 25.000 de lei. Poliţistul a mai obţinut, anul trecut, un venit de 12.000 de lei din închirirea apartamentului cu două camere din Braşov.

Din chirie se descurcă şi Florin Vîja, şeful Biroului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Făgăraş. Soţia acestuia are un spaţiu comercial, primit ca donaţie, şi din închirierea lui a obţinut, anul trecut, 3.120 de euro.

Şeful Centrului de Reţinere Arestare preventivă din cadrul IPJ Braşov nu se poate lăuda cu terenuri fiindcă nu are. Vasile Vlad are doar un apartament deţinut împreună cu soţia, dar a fost un om econom. Poliţistul are trei depozite bancare la trei bănci care, însumate, depăşesc 70.000 de lei.

Trei poliţişti au şi tractoare

Pe lângă case şi maşini, trei poliţişti din cadrul IPJ Braşov mai deţin şi câte un tractor. Este vorba despre Ioan Dumitru, ajunctul şefului Poliţiei Municipiului Braşov, Adolf Pop, şeful de post de la Şoarş, şi Gheorghe Postolache, şeful de post de la Teliu, care a moştenit tractorul. Dacă cei trei se pot lăuda cu aceste utilaje, şeful Poliţiei Râşnov, Constantin Dumbravă are un motoscuter Piagio, cumpărat în 1998.

Şefii IPJ se descurcă

Mai marii de la IPJ Braşov nu stau nici ei prea rău. Şeful IPJ, Florea Oprea are un teren în intravilan şi un apartament, deţinute împreună cu soţia şi deţine un autoturism. Şeful IPJ nu are credite la bănci. În schimb, are active financiare care depăşesc, în total, 280.000 de lei.

Adjunctul său, Melinte Sorin, deţine împreună cu soţia, un teren agricol, o casă de locuit, două apartamente şi două autoturisme. Poliţistul are un credit de 60.000 de euro, iar soţia sa a obţinut din închirierea unei locuinţe 1.500 de euro. Celălalt adjunct, Valentin Flucus, are un teren, un apartament, o maşină şi un credit de 150.000 de lei.

Şeful Poliţiei Rutiere, Claudiu Tămîrjan, nu are trecut în declaraţia de avere decât un teren intravilan la Bod, un apartament şi o maşină. Şeful de la Circulaţie are un credit la bancă şi anul trecut a obţinut 14.000 de euro din vânzarea unei maşini.

Cel mai sărac poliţist e la Buneşti

Cel mai sărac poliţist, conform declaraţiei de avere, este Ioan Constantin, şeful postului de poliţie din Buneşti. Acesta nu are nici terenuri, nici case nici maşini ci doar datorii. Poliţistul are de achitat un credit în valoare de 13.000 de euro şi trăieşte doar din salariul de poliţist.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite