„Ceata“ de Moşi Crăciun colindă străzile Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa de Crăciunei e „înarmată“ cu instrumente muzicale
Trupa de Crăciunei e „înarmată“ cu instrumente muzicale

De câteva zile, zece bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, membrii trupei „Crăciuneii Band“, aduc spiritul Crăciunului în casele tuturor braşovenilor.

Îmbrăcaţi în costume roşii şi înarmaţi cu instrumente muzicale, crăciuneii colindă, an de an, pe străzile din Braşov. Ideea de a se constitui ca grup le-a venit acum 10 ani, când doar o parte dintre ei erau solişti vocali şi chitarişti. Acum trei ani, grupul de crăciunei s-a întregit, fiind alcătuit din 10 bărbaţi, toţi prieteni şi rude.

Moşii au şi studii muzicale. Fiecare a absolvit câte o facultate de muzică din Braşov, Piteşti, Cluj-Napoca sau Timişoara şi, ajutaţi de două tobe, un trombon, un basfligron, un saxofon, patru trompete şi o tamburină, moşii interpretează cele mai cunoscute colinde şi cântece româneşti sau străine, care au ca temă comună, Crăciunul.

Petreceri la firme

„Ne-am propus să oferim o alternativă la colindele care se cântă, de obicei, printre blocuri. Diferenţa este că noi interpretăm cântecele de Crăciun la instrumente şi că aveam studii în domeniu", a declarat Ionel. Pe lângă recitalurile pe care le susţin, anual, pe străzile principale din Braşov, veselii crăciunei animă şi petrecerile organizate de diverse firme.

„Avem câteva firme la care mergem an de an, chiar înainte de Sărbători. Ne face plăcere să ne îmbrăcăm în costumul lui Moş Crăciun şi să aducem zâmbetul pe buzele oamenilor, dar mai ales al copiilor. Pe criza asta, însă, ne este din ce în ce mai greu", ne-a mai spus liderul formaţiei. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite