Câţiva deţinuţi de la Codlea, implicaţi în proiectul „Şcoala altfel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii au participat la programul „Şcoala altfel“
Deţinuţii au participat la programul „Şcoala altfel“

Este vorba despre 20 de deţinuţi, care, sub îndrumarea unui profesor de la Liceul Teoretic din Codlea, au participat la activităţi artistice, sportive, audiţii muzicale şi la un concurs de cultură generală.

Totodată, în cadrul proiectului ,,Şcoala altfel'' 15 persoane private de libertate au participat, azi, voluntar la o acţiune de ecologizare în municipiul Codlea, activitatea desfăşurându-se în colaborare cu Asociaţia PRO CODLEA.

Tot în acest context, pe parcursul acestei săptămâni au fost derulate programe de informare  şi de prevenire a delincvenţei atât în cadrul Penitenciarului Codlea cât şi în şcoli. La activităţile organizate de specialiştii din domeniile de asistenţă psiho-socială şi educaţie din penitenciar, au participat  20 de elevi de la Colegiul ,,Emil Racoviţă", 35 de elevi de la Grupul Şcolar Economic Aron Berde din Sfântul Gheorghe şi 35 de elevi de la Şcoala Generală nr.19 din Braşov.

„Scopul acestor acţiuni îl constituie dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, atitudinea proactivă faţă de activitatea de voluntariat, sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica reintegrării persoanelor private de libertate, dar şi prevenirea delincvenţei în rândul tinerilor", a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, comisarul Dan Rusu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite