Catalog online, la Colegiul Mircea Cristea din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Muntean, administratorul site-ului liceului, se va ocupa de catalogul online, foto: T.N.
Vlad Muntean, administratorul site-ului liceului, se va ocupa de catalogul online, foto: T.N.

Părinţii vor putea verifica notele copiilor prin apăsrea unui simplu buton, din fotoliul de acasă. Catalogul online este un proiect propus de un elev în urmă cu doi ani şi a avut mare succes în stadiul de experiment.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) este pe cale să revoluţioneze sistemul de supraveghere şi control al părinţilor faţă de odraslele lor. Aceştia vor putea să vadă online, ce note au obţinut copiii lor, dar şi câte absenţe au. Mai mult, ei vor putea face comparaţie între rezultatele clasei în general şi ale copilului lor, în particular.

Platforma a funcţionat experimental la propunerea unui elev care era pe vremea aceea preşedintele consiliului consultativ al elevilor. Se ocupa de postarea datelor pe site-ul colegiului. La un moment dat, pentru că platforma era atât de accesată de părinţi, am avut probleme şi am întrerupt funcţionarea catalogului online", a spus Gabriela Costea, directorul Colegiului Tehnic „Mircea Cristea".

Serviciu gratuit

Părinţii vor putea accesa acatalogul cu ajutorul unui user şi a unei parole, în mod gratuit. Colegiul a încheiat un parteneriat cu o firmă privată, care se va ocupa de implemetarea sistemului şi updatarea catalogului online.

Am primit feed-back pozitiv din partea părinţilor, dar şi din partea elevilor. În perioada în care a funcţionat catalogul online, elevii lipseau mai puţin, iar rezultatele lor erau mult mai bune. Dacă până atunci elevii îşi puteau fenta părinţii minţindu-i că li s-a dat drumul acasă, să zicem, de data aceasta părinţii puteau verifica adevărul", a mai spus Gabriela Costea.

Catalogul online va funcţiona pe site-ul colegiului într-o lună de zile. Practic, spaţiul virtual în care vor fi introduse datele, va costa colegiul 30 de euro pe viaţă, iar părinţii nu vor fi nevoiţi să scoată niciun ban din buzunar. În plus, informaţiile din catalog nu vor putea fi modificate în niciun fel de către utilizatori.

 Sistemul se va extinde

IŞJ Braşov doreşte să implementeze sistemul la nivelul întregului judeţ şi a propus deja proiectul unităţilor de învăţământ.

Unii directori s-au arătat interesaţi de idee, alţii nu. Nu toate şcolile se pretează. Doar dacă faci un studiu să vezi câţi părinţi au acces la internet şi câţi nu. În mediul rural, ideea poate fi implementată mai greu. Aşteptăm în continuare reacţia şcolilor şi vom vedea", a spus Dorel Agache, şeful IŞJ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite