Cătălin Dedu este vârful de lance de la FC Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produs 100% al şcolii de fotbal braşovene, atacantul de la FC Braşov are un început bun de sezon, marcând golul vieţii în meciul cu Dinamo.

Cătălin Iulian Dedu a învăţat să dea cu piciorul în minge în oraşul de la poalele Tâmpei, fiind legitimat la copiii celor de la FC Braşov, încă de la vârsta de 12 ani. Fotbalistul a fost împrumutat, timp de un sezon, în perioada 2004/2005, la formaţia de liga a treia FC Ghimbav. Debutul în prima ligă s-a produs în echipamentul galben-negru, pe data de 18 mai 2005, la un meci FC Braşov - Sportul Studenţesc.

Chiar dacă este de cinci ani la prima echipă, Dedu nu a confirmat şi din cauza faptului că antrenorii de la FC Braşov nu i-au acordat credit suficient. Însă, actualul tehnician al „stegarilor", Daniel Isăilă, i-a acordat încrederea necesară, iar vârful braşovenilor a avut evoluţii bune în acest debut de stagiune, totul culminând cu golul marcat de Dedu în remiza obţinută de FC Braşov, în compania celor de la Dinamo.

Îndrumat de tată

Chiar dacă a ajuns numai la 12 ani la FC Braşov, pasiunea lui Cătălin Dedu pentru fotbal a luat naştere încă din primii ani ai vieţii. „De la 6-7 ani mi-am dat seama că-mi place foarte mult acest sport, deşi nu prea ştiam eu despre ce este vorba exact. Adoram să mă joc în spatele blocului cu prietenii şi stăteam, cel puţin vara, atunci când nu aveam şcoală, până seara târziu la fotbal. Tata a fost fotbalist în ligile inferioare, la Bod şi la Tractorul, iar el mi-a îndrumat paşii spre acest sport. Ulterior, pe măsură ce am crescut, mi-a plăcut tot mai mult, iar la 12 ani am ajuns la FC Braşov", povesteşte atacantul.

Meciul vieţii, cu Dinamo

Dacă antrenori precum Mihai Stoica, Răzvan Lucescu sau Viorel Moldovan nu i-au acordat foarte multă atenţie lui Dedu, situaţia s-a schimbat radical din acest sezon, odată cu numirea în funcţia de antrenor principal la FC Braşov a lui Daniel Isăilă. Acesta a mizat pe atacantul braşovean, care a fost folosit de multe ori titular în primele etape ale campionatului.

„Este un tehnician care vorbeşte mult cu jucătorii lui şi este foarte apropiat de noi. Daniel Isăilă m-a făcut să înţeleg mult mai bine acest fenomen şi mi-a dat posibilitatea să arăt ce pot. Sper să nu-l dezamăgesc şi să fac meciuri cât mai bune", a precizat atacantul.

Acesta a marcat decisiv în meciul cu Dinamo: „Când am marcat golul de 2-1 am simţit o satisfacţie imensă, dar bucuria nu a fost completă întrucât nu am reuşit să câştigăm. Chiar şi aşa, golul marcat cu Dinamo este cel mai important până în prezent", a completat Dedu.  

 

Întrebări şi răspunsuri

Ce obiective ai la FC Braşov?

Ne propunem să facem un sezon cât mai bun şi să demonstrăm că nu au avut dreptate cei care au spus că FC Braşov este candidată la retrogradare. Avem un lot omogen, o echipă foarte bună şi sunt sigur că putem termina în prima parte a clasamentului.

Ce planuri de viitor ai?

Vreau să-mi fac treaba cât mai bine la FC Braşov şi apoi, dacă se va ivi posibilitatea, să ajung la o echipă mare din campionatul nostru. Însă, deocamdată, sunt conştient că trebuie să muncesc mult la Braşov pentru a obţine rezultate cât mai bune.  Mi-aş dori să ajung la o formaţie din Anglia, Spania sau Italia.

Ce-i place

„Îmi place sportul, în general. Îmi place să merg la pescuit şi să mă distrez cu prietenii sau colegii de echipă la biliard. Îmi plac şi filmele, în special cele de acţiune şi de groază. Ascult orice gen de muzică, dar mai mult hip-hop, dance şi house. Maşinile sunt marea mea pasiune", a precizat fotbalistul.

Ce nu-i place

„Detest să mi se spună ce să fac şi să fiu controlat sau ţinut sub papuc. Nu-mi place atunci când nu sunt tratat cu respect şi sunt înjurat de fani la unele meciuri. În rest, nu-mi place să mă trezesc dimineaţa devreme şi detesc să fiu minţit", crede atacantul echipei FC Braşov.

PROFIL

Născut. 16.05.1987, Braşov.

Studii. Absolvent al Liceului Auto din Braşov.

Familie. Părinţi, are o soră

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite