Cât costă un banc cu Băsescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că, pentru un banc cu poliţişti, un român a luat amendă de la un Garcea care nu are simţul umorului, pe motiv de lezmajestate,  a stârnit multora zâmbete. Chestiunea gravă este că Garcea a creat un precedent. Conform procesului-verbal, singurul motiv pentru care s-a aplicat amenda este bancul. Nu alte injurii aduse organului care este.

Problema este cum vor acţiona vajnicii apărători ai legii şi ordinii dacă spunem bancuri cu Băsescu, de exemplu? Dacă un banc cu poliţişti „costă" 200 de lei, respectând rangul şi indicele de salarizare corespunzător, ajungem la 2.000? Sau pentru că e vorba chiar de Băsescu, facem închisoare? Ca pe vremea „Împuşcatului"? Când vecinii sau colegii de serviciu dădeau cu ciocu' că spuneam bancuri politice? Cred că ar fi bine să mai reflecteze şefii lui Garcea şi să le mai taie din elan, ca să nu ajungem la o altă revoluţie, că şi aşa spiritele sunt destul de încinse după ultimele ajustări de salarii şi pensii.

Şi pentru că multe dintre bancurile cu poliţişti au şi un sâmbure de adevăr, vă mai dau câteva mostre. Pentru amendă, ştiţi unde mă găsiţi.

Doi poliţişti patrulează competent într-un orăşel prăfuit de provincie... Unul dintre ei găseşte o oglindă. O ia de jos, o priveşte şi zice: - Bă, fraiere, uite o poză cu mine! - Ia dă-mi-o şi mie! Ha, ha, ha, ce faţă de prost ai!

Dintr-un articol de ziar: „Aseară, pe autostradă, şoferul Ionescu Ion, de meserie poliţist, s-a uitat cu o brichetă aprinsă în rezervorul maşinii, ca să vadă dacă mai are benzina. Mai avea...".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite