Braşov: Casele de schimb valutar continuă seria de înşelăciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Casele de schimb valutar continuă seria de înşelăciuni
Braşov: Casele de schimb valutar continuă seria de înşelăciuni

Lipsa noului panou de afişare a cursului, cursuri practicate pentru monede, mai mari cu un leu faţă de cursul bancnotelor şi lipsa formularului de acceptare a tranzacţiei. Acestea sunt, mai nou, practicile de ţepuire ale unora dintre operatorii caselor de schimb valutar din Braşov.

Schimbăm monede, dar... nu schimbăm monede. Acesta pare a fi mesajul ambiguu, ce-i drept, al operatorilor de valută din Braşov. Comisarii de la protecţia consumatorului i-au invitat astăzi pe mai mulţi patroni de case de schimb valutar la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, pentru a da explicaţii. “Casele de schimb inventează întotdeauna ceva pentru a înşela consumatorii. Avem foarte multe reclamaţii de la consumatorii traşi în piept. La cele mai multe nu am găsit acel panou unic în faţa casei de schimb. în acelaşi timp, am încercat să schimbăm bani şi nu ne-au dat acel formular de acceptare a schimbului. În plus, la unele case am observat că au un panou prin care zic că schimbă monede, dar nu schimbă. Când am încercat să schimbăm monede ne-au spus că nu au lei. Automat, erau obligaţi să afişeze un anunţ prin care informau că nu mai pot face operaţiunea”, a spus Marius Dunca, director coordonator al CJPC Braşov.

Pentru practicile comerciale incorecte patronii caselor de schimb riscă să plătească amenzi cuprinse între 3.000 şi 30.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite