Braşov: Casa Căsătoriilor asaltată de însurăţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Casa Căsătoriilor asaltată de însurăţei
Braşov: Casa Căsătoriilor asaltată de însurăţei

Săptămâna acesta, la Oficiul de Stare Civilă sunt înregistrate aproape 140 cereri de oficieri de căsătorii. Zeci de cupluri s-au grăbit să-şi pună pirostriile după postul de două săptămâni de dinainte de Sfânta Maria.

Pentru angajaţii de la Starea Civilă luna august este cea mai aglomerată din tot anul. La sfârşit de vară, zeci de cupluri vor să îşi unească destinele şi îşi depun actele la Primărie. Ca să nu se aglomereze prea tare în weekend, angajaţii au făcut progrări pentru cununii chiar şi în timpul săptămânii. Totuşi, cea mai aglomerată zi pentru ofiţerii de stare civilă va fi sâmbătă, 22 august, când vor fi oficiate 71 de căsătorii. Pe parcursul întregii săptămâni, însă, peste 130 de cupluri vor spune „Da!” în faţa ofiţerului Stării Civile. Ca să nu se înghesuie sâmbătă şi duminică pe holurile Casei Căsătoriilor, 39 de cupluri au ales să vină la Primărie astăzi, mâine şi poimâine. Un număr neobişnuit de mare, având în vedere că într-o săptămână normală sunt maxim zece cununii.

Căsătorii multe şi de Sfânta Maria

Nici weekendul trecut nu a fost unul lejer pentru cei de la Starea Civilă. Chiar de Sfânta Maria, au fost oficiate 55 de ceremonii, iar duminică 20 de cupluri s-au prezentat la Casa Căsătoriilor. Duminica aceasta sunt aşteptaţi aproape 30 de însurăţei. „În postul Sfintei Marii am oficiat un număr redus de căsătorii, dar înscrierile au explodat, când, de exemplu, duminică am oficiat 20 de ceremonii, un număr record pentru o zi de duminică. Luna august este cea mai aglomerată din an la acest capitol, poate şi pentru că traversăm o perioadă de post de două săptămâni. În acest weekend ne aşteaptă multă muncă“, a spus George Roşca, directorul Oficiului de Stare Civilă de pe lângă Primăria Braşov. 

Foarte mulţi „stranieri“

Aglomeraţia de la Starea Civilă se datorează şi faptului că foarte mulţi tineri care lucrează în străinătate profită de vacanţa din luna august pentru a veni în ţară să-şi facă nunta. Mulţi dintre ei îşi organizează petrecerile telefonic, pe internet sau cu ajutorul rudelor, iar cînd ajung în ţară de prezintă direct la Primărie. „Cei mai mulţi se căsătoresc pentru a-şi reglementa problemele cu statul în care muncesc sau cu cel român. Oricum, faţă de statul român sunt în continuare români“, a mai spus Roşca.

Acte necesare pentru Starea Civilă

Pentru a vă căsători, trebuie să depuneţi la Oficiul Stării Civile un dosar care să cuprindă următoarele acte: certificatele de naştere ale mirilor, certificate medicale prenupţiale, eliberate cu cel mult două săptămâni înainte de căsătorie, buletinele de identitate şi declaraţia de căsătorie. Actele se depun cu zece zile înainte de data pe care mirii o aleg pentru a-şi uni destinele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite