Căsătoria cu braşovenii, permis de trecere către UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 2300 de străini trăiesc la Braşov. Foto: Cristina Nica
Aproape 2300 de străini trăiesc la Braşov. Foto: Cristina Nica

La Braşov se oficiază tot mai multe căsătorii între români şi cetăţeni străini. Poliţiştii spun că există şi cazuri în care uniunile se realizează „de formă", de când România face parte din uniunea Europeană.

Peste 500 de cetăţeni străini din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană au beneficiat t în 2009 de rezidenţă temporară de şedere în România, după ce s-au căsătorit cu braşoveni. Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Braşov spun că numărul căsătoriilor de acest fel aproape că s-a dublat în ultimul an.

„Nu toate cererile pentru reîntregirea familiei sunt justificate. S-au descoperit mai multe cazuri în care se puneau la cale căsătorii de convenienţă, în care destinaţia finală nu este Braşovul sau o altă localitate din România, ci un alt stat al Uniunii Europene. De exemplu, un braşovean dispus să se căsătorească cu o moldoveancă pe care nu o cunoştea, urma să primească o maşină în urma acestui serviciu. Bineînţeles că în acest caz nu s-a emis un permis de şedere", a declarat comisar Gabriel Răşinar, şeful serviciului pentru Imigrări Braşov.

Dintre cei 2295 de cetăţeni străni aflaţi în judeţul Braşov, aproape jumătate provin din state care nu fac parte din Uniunea uropeană. Dintre aceştia, majoritare sunt persoanele din Republica Moldova.

În timp ce numărul căsătoriilor a crescut, numărul străinilor care vor să facă afaceri la Braşov a scăzut radical. Doar 21 de persoane au obţinut anul trecut rezidenţă temporară pentru desfăşurarea de activităţi comerciale.

„În anul 2009, au existat foarte puţini străni care au cerut viză de şedere în scop comercial. Explicaţia principal este criza economic şi stagnarea activităţilor comerciale", a mai spus comisarul Gabriel Răşinar, şeful serviciului pentru Imigrări Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite