Cartofii braşoveni, în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de hectare de culturi de cartof din judeţ ar putea intra în carantină pentru patru ani, din cauza „putregaiului inelar".

Culturile din localităţile Cristian, Drăguş şi Vulcan sunt afectate de boala considerată foarte periculoasă şi monitorizată printr-o directivă a Comunităţii Europene.
Producătorii din zonă nu vor mai putea cultiva cartoful în zona respectivă, pentru patru ani, potrivit directorului executiv al Direcţiei de Agricultură şi Dezolvare Rurală Braşov, Călin Achim, citat de Mediafax.
Boala este provocată de o bacterie periculoasă, monitorizată printr-o directivă a Comunităţii Europene şi care este prezentă în România încă din 2003, însă a afectat culturile din Braşov, până la sfârşitul anului trecut.
Mai multe probe din culturile din cele trei localităţi au fost trimise la Bucureşti pentru analize, iar dacă boala este confirmată, culturile din judeţ vor intra în carantină. „Aşteptăm confirmarea din partea unor laboratoare de analiză de la Bucureşti. Această boală îi va afecta în primul rând pe producători. Ei sunt cei care vor simţi efectul economic negativ, pentru că timp de patru ani nu vor mai avea voie să cultive terenurile respective. În plus, vor fi nevoiţi să cumpere sămânţă din alte părţi, poate chiar din afara judeţului", a precizat Achim.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite