Cărţile de poveşti ale Reginei Maria vor fi ilustrate de elevi ai liceelor de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din poveşti, „Copila soarelui", va fi deja ilustrată de cele mai bune desene realizate de elevii Liceului „Nicolae Tonitză" din Bucureşti.

Desenele au fost expuse, ieri, într-un din sălile Castelului Bran şi au fost analizate cu foarte mare atenţie de urmaşii Reginei Maria, Arhiducele Dominic Habsburg şi surorile acestuia, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhaufer.

Elevii Liceului „Nicolae Tonitză" din Bucureşti şi-au dat toată silinţa în realizarea ilustraţiilor pentru că fiecare a ţinut ca desenul său fie inclus în ilustraţia cărţii.

Toată lumea şi-a imaginat-o pe Copila soarelul blondă. Eu am vrut să fac o lucrare în antiteză şi, în viziunea mea, Copila soarelui, cea care dăruieşte lumină Reginei, este o fiinţă mică şi cu părul scurt. Sunt singura care a văzut-o aşa şi sper ca desenul meu să câştige", a spus Maria Catinca Dumitrescu, elevă la Liceul „Nicolae Tonitză".

Cele mai bune desene au fost votate tot ieri, de copiii care au vizitat Castelul Bran cu prilejul zilei de 1 Iunie. „Chiar dacă au fost desemnate mai multe desene pentru ilustraţie decât este necesar, vom face în aşa fel încât să le includem pe toate în carte. Intenţionăm să cooptăm şi alte licee de artă din ţară pentru a ilustra şi alte cărţi de poveşti ale Reginei Maria", a spus Lia Trandafir, administrator al Castelului Bran.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite