Cărţi de la braşoveni pentru bibliotecile din Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, timp de trei luni, Organizaţia Studentilor Basarabeni şi Bucovineni (OSBB) Braşov va demara proiectul „Trimite o carte peste Prut", o campanie de colectare de carte româneasca pentru Basarabia. Acest proiect a fost iniţiat deja cu succes de câteva organizaţii studenţeşti basarabene din România, membre ale LSBR, soldându-se cu un real succes.

Potrivit preşedintelui OSBB Braşov, Octavian Apostol, acţiunea „îşi propune să contribuie la păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice a românilor din Basarabia. Obiectivul general al proiectului este îmbogăţirea fondului de carte românească a bibliotecilor, prioritar, din mediul rural, dar şi cel urban din Basarabia. Ne exprimăm speranța că numărul celor dispuși să ne ajute în înfăptuirea prezentului demers va spori încontinuu, astfel încât tinerii din Basarabia să se poată bucura de tezaurul cultural și istoric românesc regăsit în cărțile pe care urmează să le primească datorită efortului nostru comun".

Organizaţia Studentilor Basarabeni si Bucovineni din Braşov face un apel de solidaritate către societatea civilă, edituri, librării, instituţii ale statului pentru a se implica în acţiunile  de colectare a cărţilor şi promovare a campaniei atât la nivel local, cât şi naţional.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite