Braşov: Carne expirată şi mâncare depozitată necorespunzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Carne expirată şi mâncare depozitată necorespunzător
Braşov: Carne expirată şi mâncare depozitată necorespunzător

41 amenzi contravenţionale au fost date de comisarii CJPC în ultimele 2 săptămâni ale lunii august. Valoarea amenzilor se ridică la 289.100.

Controalele comisarilor s-au desfăşurat la un număr de 50 de operatori economici din Judeţul Braşov. Controlul a urmărit, în principal legalitatea funcţionării operatorilor economici, informarea în mod complet, corect şi precis asupra  produselor şi serviciilor oferite consumatorilor, calitatea produselor şi a serviciilor  oferite consumatorilor.

În urma controalelor au fost descoperite preparate din carne, pastă de mici, carne tocată, produse lactate, diferite sortimente de supe aflate în spaţiile frigorifice  cu termen de valabilitate depăşit şi modificări organoleptice. În spaţiile frigorifice erau depozitate pachete de unt, preparate din carne, recipiente cu diferite sosuri care nu erau  protejate, alături de resturi de legume neambalate. Foarte multe produse nu aveau etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, mijloacele de măsurare  din  dotarea unităţilor prezentau verificarea metrologică  expirată şi existau diferenţe la gramaj  între cantităţile cântărite şi cele declarate  în lista meniu sau pe etichetele afişate .

În urma acţiunilor de control, s-au aplicat un număr de 41 amenzi, s-au oprit temporar de la comercializare a 641 kg produse alimentare, în valoare de 14 402 lei şi definitiv alte 78 kg de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit  în valoare de 1 128 lei .

    „Având în vedere faptul că în ultima perioadă au fost constatate şi semnalate numeroase probleme în ceea ce priveşte termenul de valabilitate depăşit al produselor alimentare, doresc să atrag atenţia operatorilor economici că am cerut comisarilor să aplice amenzile maxime prevăzute de lege în astfel de cazuri. Am dispus această măsură deoarece consider că astfel de practici pun foarte grav în pericol sănătatea consumatorilor. Pe de altă parte rog toţi consumatorii să fie extrem de atenţi la valabilitatea termenelor de garanţie pentru a evita situaţiile neplăcute provocate de produsele expirate – toxiinfecţiile alimentare care de cele mai multe ori necesită spitalizarea”, spune Marius Dunca, director Coordonator Adj. CJPC Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite