Care sunt zonele considerate periculoase, din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile caută o sursă de finanţare pentru a ilumina zonele de risc indicate de către poliţişti. Foto: Arhivă
Autorităţile caută o sursă de finanţare pentru a ilumina zonele de risc indicate de către poliţişti. Foto: Arhivă

Reprezentanţii Poliţiei Braşov au întocmit o hartă cu străzile şi parcările unde se produc infracţiuni, din cauza inexistenţei iluminatului public sau unde acesta este prea slab. Scrieţi-ne ce zone ar mai trebui menţionate pe această listă.

Şeful Poliţiei Municipale Braşov, comisarul-şef Mircea Popa, a depus la Consiliul Local o listă care cuprinde 32 de zone, care sunt iluminate insuficient şi unde s-au petrecut, de-a lungul timpului, diverse furturi sau acte de violenţă. Oamenii legii consideră că lipsa becurile de pe străzi îi îmbie pe infractori să-şi desfăşoare activitatea şi au cerut edililor să ia măsuri pentru a rezolva această problemă.

Astfel, străzile considerate periculoase de către poliţiştii de la Secţia 1 sunt Alexandru Sahia, Brânduşelor (de la nr. 1 la nr. 6 şi intersecţia cu strada Ovidiu), Dorobanţilor, Ana Ipătescu, Izvorul Rece, Lucian Blaga şi Traian Moşoiu, dar şi parcarea din spatele blocului nr. 92, de pe B-dul Griviţei.

În zona pe care o acoperă Secţia 2, lista străzilor periculoase este un pic mai mare şi cuprinde Fundătura Lanurilor, strada Carierei (de la sediul Vectra până la poligonul militar), strada Mihai Viteazu, în zona corpului A al Şcolii nr. 15 şi în zona numerelor 80-98, unde lampadarele sunt mascate de ramurile copacilor, B-dul Griviţei între străzile Războieni şi Spartacus, precum şi porţiuni din strada Enupărului şi strada Fabricii.

Parcări şi ganguri periculoase

Şi pe raza Secţiei 3 iluminatul slab a favorizat producerea de furturi şi tâlhării în mai multe parcări din zona străzilor Mihail Kogălniceanu, 13 Decembrie şi General Mociulschi, dar şi în gangul care face legătura între Griviţei şi strada Tudor Vladimirescu. Zonă de risc este considerată şi strada Manole Diamandi din cartierul Tractorul şi parcul din spatele blocului nr 9, de pe Aleea Lăcrămioarelor. Totodată, singurele probleme raportate de agenţii de la Secţia 4 sunt în cartierul Răcădău, în zona clubului Bamboo şi pe strada Oltului, în apropierea unui bar.

În cartierul Astra, pe raza Secţiei 5, zonele slab iluminate sunt în spatele hipermarketului Carrefour, a benzinăriei Moll şi a policlinicii Astra, dar şi pe străzile Înfrăţirii, Aurora şi Baba Novac, unde de fapt ar trebui toaletaţi câţiva pomi.

În ultima şedinţă de Consiliu Local, autorităţile au luat în discuţie continuarea modernizării sistemului de iluminat public. Costurile se ridică la peste zece milioane de lei, iar acum edilii caută o sursă de finanţare. „Vom ţine cont de această listă întocmită de poliţişti, fiindcă acesta este şi scopul nostru. Iluminatul public înseamnă în primul rând, siguranţă", a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite