Cardiologul braşovean, acuzat de viol, s-a întors azi la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este cabinetul medical al lui Horaţiu Rus în incinta căruia aveau loc actele sexuale (Fotografii: Adevărul Braşov)
Acesta este cabinetul medical al lui Horaţiu Rus în incinta căruia aveau loc actele sexuale (Fotografii: Adevărul Braşov)

Medicul Horaţiu Rus a depus, ieri, o cerere, prin care solicitat să fie reprimit la spital, după ce, pe perioada cât a fost arestat, el a avut contractul de muncă suspendat. 

Conducerea Spitalului Judeţean i-a aprobat cererea, astfel că Horaţiu Rus s-a întors din nou la muncă.

„Azi e prima zi de lucru a domnului doctor Rus Horaţiu, după perioada de arest preventiv. El a avut contractul de muncă suspendat pe perioada arestului şi conform legii şi Codului muncii s-a reîntors după o cererea depusă. El este angajat cu carte de muncă a Universităţii Transilvania, la Facultatea de Medicină, şi are jumătate de normă, integrare clinică la noi, la spital. Dacă Universitatea îi desfăcea contractul de muncă, îi desfăceam şi jumătatea de normă la noi, dar Universitatea şi noi am procedat conform legii, adică am dispus suspendarea suspendării contractului. El este un bun profesionist, este un cardiolog bun. Noi, Spitalul Judeţean, avem nevoie de cardiologi buni, iar din punct de vedere legal noi nu aveam cum să-i desfacem contractul de muncă şi nici nu doream chestia asta fiindcă aveam nevoie de medici", a spus managerul Spitalului Judeţean Braşov, doctorul Marius Neculoiu.

Deocamdată cardiologul nu are pacienţi ca pe vremuri, dar sunt oameni care au întrebat de el şi şi-au manifestat dorinţa de e fi consultaţi de către acesta.


Medicul Horaţiu Rus s-a aflat în arest preventiv din data de 10 aprilie. El a fost arestat sub acuzaţiile de viol şi act sexual cu un minor. Ancheta a stabilit că a întreţinut relaţii sexuale de tip homosexual cu doi dintre pacienţii săi, aflaţi sub tratament, exercitând asupra lor o violenţă psihologică.

Mai exact, acei copii, cardiaci fiind, se aflau sub tratament medical. Pentru că nu aveau bani să-şi cumpere medicamentele, Rus îi condiţiona, oferindu-le tratamentul în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale.

Sâmbăta trecută, o instanţă a Curţii de Apel Braşov a decis ca medicul să fie eliberat sub control judiciar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite