Cardiologul Horaţiu Rus, trimis în judecată pentru viol şi act sexual cu un minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este cabinetul medical al lui Horaţiu Rus în incinta căruia aveau loc actele sexuale (Fotografii: Adevărul Braşov)
Acesta este cabinetul medical al lui Horaţiu Rus în incinta căruia aveau loc actele sexuale (Fotografii: Adevărul Braşov)

Procurorii DIICOT Braşov au finalizat rechizitoriul în cazul proxeneţilor care au traficat mai mulţi minori, în două cluburi din Braşov, şi au dispus trimitrea lor în judecată. Printre cei care vor da socoteală în faţa instanţei se numără şi cardiologul Horaţiu Rus.

Ancheta a stabilit că mediul a întreţinut relaţii sexuale de tip homosexual cu doi dintre pacienţii săi, aflaţi sub tratament, exercitând asupra lor o violenţă psihologică. Mai exact, acei copii, cardiaci fiind, se aflau sub tratament medical. Pentru că nu aveau bani să-şi cumpere medicamentele, Rus îi condiţiona, oferindu-le tratamentul în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale.

Alături de Horaţiu Rus, procurorii i-au mai trimis în judecată pe Dodo Ferenc, Sebastian-Daniel Măciucă, Ovidiu Florentin Borşan, Valentin Lazarovici, Traian Dumitru Cojocaru şi Daniel-Ioan Ene.

Victimele grupării cer daune morale de la 5.000 până la 10.000 de euro.

Întreaga grupare a fost destructurată de procurorii DIICOT Braşov la începutul lunii aprilie. Gruparea era formată din opt indivizi, care racolau băieţi, minori, şi îi obligau apoi să se prostituze în două cluburi din Braşov.
Potrivit anchetatorilor, „liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc, 41 de ani, deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin. Din cercetări  a rezultat că  membrii grupării, Măciucă Daniel-Sebastian, 31 de ani, Lazarovici Valentin, 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu,32 de ani, au recrutat şi cazat un număr de 14 victime de sex masculin, majore şi minore, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, le-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani".

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite