Campioni la dans în scaun cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii braşoveni au făcut spectacol în Franţa.
Tinerii braşoveni au făcut spectacol în Franţa.

Au demonstrat-o şapte tineri braşoveni cu dizabilităţi, care au uimit publicul din Franţa cu un spectacol de dans.

Tinerii din trupa „Just Dance" au urcat pe scenă alături de şapte dansatori profesionişti în cadrul unui festival dedicat persoanelor cu dizabilităţi, organizat la finele lunii noiembrie, la Tours, în Franţa.

Braşovenii au prezentat spectacolul „James Bond - Agentul 007", a cărui temă se referă la filme celebre, exprimate prin muzică şi dans. Cele trei reprezentaţii ale trupei „Just Dance" au fost aplaudate la scenă deschisă de peste 10.000 de spectatori.

Merită tot respectul nostru

Trupa „Just Dance" din Braşov este formată din şapte persoane cu dizabilităţi fizice, respectiv Ionică Chiaburu, Elena Buciumanu, Cosmin Buga, Mihaela Pasere, Delia Mironescu, Monalisa Haraga, Ciprian Leizeriuc şi şapte dansatori profesionişti, membri ai trupei Versus: Bianca Panaitoaia, Maria Moldovan, Ionuţ Demetriad, Irina Meita, Nicoleta Puşcaşu, Tatiana David şi Alexandru Bichiş. Cu toţii sunt pregătiţi de coregraful, Marius Grancea.

„Sunt foarte bucuroasă că am făcut parte din acest proiect şi mai ales că am mers în Franţa. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că toată lumea s-a comportat cu noi ca şi cum am fi fost egali şi chiar suntem egali", a spus Elena Buciumanu.

Tinerii sunt talentaţi, frumoşi, ambiţioşi şi în primul rând învingători în lupta cu soarta care i-a ţintuit într-un scaun cu rotile. În loc să-şi plângă de milă, ei au ales să demonstreze că pot duce o viaţă normală şi că nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalţi tineri de vârsta lor.

„Am împărţit cele mai frumoase sentimente alături de colegii mei din trupa «Just Dance». Suntem, cu siguranţă, mai mult decât o trupă de dans. Suntem prieteni. Sper să continuăm acest minunat proiect şi să avem parte de cât mai multe astfel de evenimente", a spus Ionică Chiaburu, un tânăr imobilizat în scaun cu rotile.

Turneu european

Aventura tinerilor braşoveni a început anul trecut, când au participat, în premieră, la festivalul din Franţa. Atunci au pus în scenă piesa „West Side Story". Publicul a fost încântat, iar tinerii au fost invitaţi şi la evenimentul de anul acesta. În plus Televiziunea Naţională a difuzat anul trecut spectacolul lor.

Succesul tinerilor braşoveni va fi şi mai mare anul viitor, când vor porni într-un turneu european. După reprezentanţia din Franţa, ei au fost invitaţi să danseze în Estonia şi Letonia. În plus, consilierii locali au decis în şedinţa de săptămâna trecută ca spectacolele trupei „Just Dance" să fie incluse în programele instituţiilor de cultură din Braşov.

„Am vrut să arătăm lumii că putem schimba ceva prin atitudinea noastră. Sperăm ca în viitor să se schimbe ceva pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă un loc în societate şi mai ales pe piaţa muncii", a spus Cosmin Buga, unul dintre dansatori.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite