Călugărul Onufrie din Masivul Postăvarul s-a ales cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugărul este foarte iubit de braşoveni Foto.arhivă
Călugărul este foarte iubit de braşoveni Foto.arhivă

Pentru că nu vrea să plece din Masivul Postăvarul, unde trăieşte ca pustnic de 18 ani, reprezentanţii Regiei Autonome a Pădurilor Kronstadt l-au reclamat la Poliţie.

Călugărul Onufrie a fost chemat, luni, la postul de poliţie din Poiana Braşov după ce reprezentanţii Regiei Autonome a Pădurilor Kronstadt s-au plâns că părintele nu vrea să plece de bună voie din Masivul Postăvarul. „S-a depus o plângere, în data de 31 octombrie pentru ocuparea abuzivă a domeniului public. În funcţie de soluţia dată de organele de anchetă, vom lua măsurile care se impun", a spus directorul Regiei Autonome a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Călugărul nu se lasă nici el cu una cu două şi a mers luni, la Poliţie, însoţit de doi avocaţi. „Ei m-au sfătuit să nu dau nicio declaraţie. Am stat la Poliţie la cam două ore şi polţistul m-a întrebat dacă nu plec din Postăvarul. I-am spus că rămân până la capăt. Şi creştinii care vin pe la mine mi-au spus să nu plec şi tot ei m-au ajutat şi cu avocaţii, fiindcă eu nu am bani să-i plătesc. Eu nu am salariu şi trăiesc din jertfă. Au crezut că mă sperie şi că nu am pe nimeni, dar nu e aşa. Toată lumea m-a susţinut şi eu nu deranjez pe nimeni. De unde stau eu nici nu se vede pârtia. Aştept acum să vedem ce se întâmplă cu dosarul", a spus călugărul Onufrie.

Nu vrea să plece în alt loc

Călugărul, care trăieşte de 18 ani la peste 1.000 de metri altitudine în Postăvarul, a fost somat să plece din Masivul Postăvarul din cauza extinderii domeniului schiabil. Directorul Regiei Autonome a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, a declarat că i-a oferit pustnicului un alt loc unde s-ar putea stabili, dar acesta a refuzat. „Odată cu extinderea domeniului schiabil, trebuie să inventariem toate construcţiile. Din totalul de 76, 13 construcţii sunt ridicate ilegal. Printre ele se află şi cea a părintelui, motiv pentru care va fi dărămânată, la fel ca toate celalalte. El trebuie să se mute şi i-am oferit, în schimb, o locaţie lângă o stâncă înspre Cheişoara. Acolo există un refugiu părăsit, dar noi îl ajutăm să îl reamenajeze. El nu vrea pe motiv că nu are sursă de apă, dar există un izvor", a spus Dan Olteanu.

Călugărul spune că a cerut autorităţilor să-l lase să mai stea în Postăvarul până la primăvară, pentru ca între timp să-şi caute un loc unde să se poate stabili. „Nu au fost de acord. Folosesc toate pârghiile ca să mă izgonească. Tot ce doresc este să trăiesc în linişte", a spus călugărul Onufrie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite