Braşov: Căldura, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Căldura, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
Braşov: Căldura, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Modul de repartizare a fondurilor pentru producătorii de energie termică nemulţumeşte autorităţile locale. Astfel, prefectul Braşovului, Ion Gonţea, a anunţat că va face demersuri la Guvern pentru a rezolva problema.



Pentru ce au protestat astăzi cei peste 200 de locuitori ai Făgăraşului, citiţi aici.

Cererile „cerşetorilor de căldură“ vor ajunge la Guvern , a anunţat prefectul Braşovului, după ce astăzi, peste 200 de făgărăşeni au ieşit în stradă să cerşească apă caldă şi căldură. Guvernul ar fi trebuit să acorde municipiului Făgăraş o subvenţie de 1.200.000 de lei.

De doi ani Guvernul nu a mai acordat subvenţii firmei de termoficare de la Făgăraş. Distrigaz a trimis o notificare către primărie şi către Ecoterm prin care anunţă că de la 1 noiembrie va sista furnizarea de gaz, pentru neplată. Populaţia a plătit restanţele către Ecoterm în proporţie de 95%, iar cofinanţarea din partea primăriei a fost acordată. Guvernul însă nu şi-a respectat promisiunea de cofinanţare.

Prefectul Gonţea a cerut reprezentantului societăţii furnizoare de agent termic Ecoterm să-i prezinte până luni o situaţie a restanţelor către furnizori pentru a putea face demersuri la Guvern şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor.


Până acum autorităţile locale au făcut 17 adrese la Guvern pentru subvenţia restantă, dar nu a primit niciun răspuns. Municipiul Făgăraş a modernizat în anul 2002 întreg sistemul de încălzire şi a fost introdus sistemul de contorizare pe orizontală, cu ajutorul unui credit BERD.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite