Brasov: Căldură, apă şi energie electrică în şcoli,... doar cu voie de la Primărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brasov: Căldură, apă şi energie electrică în şcoli,... doar cu voie de la Primărie!
Brasov: Căldură, apă şi energie electrică în şcoli,... doar cu voie de la Primărie!

Edilii au fixat cantităţile exacte de utilităţi ce pot fi consumate lunar de unităţile de învăţământ.

Directorii şcolilor din Braşov vor scoate bani din propriul buzunar pentru plata facturilor la apă, curent sau energie electrică în cazul în care instituţiile pe care le conduc vor consuma mai mult decât a stabilit conducerea Primăriei.
Primarul Braşovului, George Scripcaru a anunţat că îi va pune pe directori să achite diferenţa de bani dintre cantitatea facturată de Compania Apa, CET sau Electrica şi consumul normat, calculat împreună cu specialiştii Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi pentru Protecţia Mediului (ABMEE) Braşov.
Edilul susţine că a fost calculată cantitatea exactă de energie electrică, termică şi apă pe care fiecare şcoală în parte poate să le consume, ţinându-se cont de numărul de săli de clasă, de suprafeţele acestora, precum şi de numărul de elevi.
„Le-am cerut directorilor de şcoli să desemneze o persoană care să devină responsabil energetic în unitate, însă nimeni nu s-a preocupat de acest lucru. Luna aceasta le mai spunem o dată, îi chemăm la o instruire, iar de la 1 septembrie vor răspunde material pentru depăşiri”, a declarat George Scripcaru.
El a dat şi enumerat unele situaţii întâlnite în unele şcoli, fără însă a le nominaliza, în care sunt întâlnit situaţii „dubioase”: acelaşi consum de apă şi în lunile cu activitate în şcoală şi în cele de vacanţă sau consumuri de energie electrică foarte mari din cauza celor care lasă luminile aprinse în sălile de sport toată noaptea.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite