Caii vedetă de la Râşnov se pregătesc de noi filmări. Aflaţi ce vedetă va filma în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar şi Nicu sunt doar două dintre starurile de cinema, pe care le puteţi vedea la centrul de echitaţie din Râşnov. Foto: Bogdan Crăciun
Cezar şi Nicu sunt doar două dintre starurile de cinema, pe care le puteţi vedea la centrul de echitaţie din Râşnov. Foto: Bogdan Crăciun

Proprietarul hergheliei de la Râşnov, care a participat la filmările lui Kevin Costner, spune că pe Valea Râşnoavei se va turna un nou film, în februarie, la care va participa, din nou, cu cabalinele sale.

Obişnuiţi cu camera video, mulţi dintre caii râşnoveanului Constantin Ducar au filmat clipuri publicitare, videoclipuri şi au apărut în filme. Şi pentru filmul lui Kevin Costner, Constantin Ducar a închiriat 20 de cai, dar şi o pereche de catâri, care sunt destul de rari la noi în ţară. Cu aceştia din urmă, dar şi cu doi armăsari, a plecat luna aceasta spre studiourile Castel Film din Capitală, unde s-au turnar şi ultimele scene din serialul pentru History Channel.

„Au fost doi cai racord, respectiv care apar obligatoriu alături de actor. Sunt de fapt cei doi cai, huţuli, care sunt înhămaţi la căruţa soţiei lui Anse Hatfield, personajul interpretat de Kevin Costner. Filmările s-au încheiat acum şi am adus exemplarele acasă", ne-a destăinuit bărbatul, care este de profesie medic veterinar.

image

Click pe poze pentru mai multe imagini de la ferma lui Constantin Ducar

Plimbare pe „cai mari"

Cezar şi Nicu s-au obişnuit cu rolul de star de cinema, dar, în restul timpului, îşi fac conştiincioşi treaba şi la centrul de echitaţie. Ei pot fi văzuţi înhămaţi la şaretele şi săniile, pe care râşnoveanul le închiriază doritorilor pentru plimbări prin Valea Râşnoavei. Turiştii care vor să se plimbe cu cele două vedete o pot face în schimbul sumei de 238 de lei, cât este ora de plimbare cu trăsura, sau, 60 de lei, atât cât ţine o oră de echitaţie.

Filmări alături de Brendan Fresar

Constantin Ducar a participat la toate filmele turnate pe Valea Râşnoavei, începând cu Dacii, în 1967, şi ne-a mărturisit că nu se va lăsa de această meserie. Următorul pe listă este filmul „William Tell", care va fi filmat atât în Elveţia, cât şi pe Valea Râşnoavei. Cabalinele vor sta, din nou, alături de o mare vedetă a Hollywood-ului.

„Din câte ştiu, în luna februarie, vor începe filmările şi vor fi realizate tot de Castel Film. Cu siguranţă voi participa, întrucât casa de producţie şi-a manifestat interesul de a colabora şi pe viitor, după filmările cu Kevin Costner. Când devii furnizor de astfel de servicii, trebuie să te gândeşti să ai cam tot, cai liniştiţi, care să răspundă la comenzi şi să nu se sperie de zgomote sau de fum. Eu i-am antrenat pentru a fi docili, dar un cal pe care îl iubeşti, te şi ascultă", ne-a destăinuit râşnoveanul.

Vedeta americană care va veni de această dată la Râşnov este Brendan Fraser. Acesta a jucat în filme precum cele din seria „Mumia" (1999), „Poveşti din LA/ Crash" (2004), „Călătorie spre centrul Pământului" (2008).

Legenda lui Wilhelm Tell

William Tell este unul dintre simbolurile Elveţiei. Potrivit legendelor populare, Wilhelm Tell a trăit între secolele XIII şi XIV, într-un sat din cantonul Uri, şi a luptat împotriva autorităţii Habsburgilor, care conduceau atunci cantonul. Wilhelm Tell a fost forţat să tragă cu săgeata într-un măr aşezat pe capul fiului său, a fost arestat, pentru că a atentat la viaţa guvernatorului cantonului Uri, a scăpat din închisoare şi, în final, l-a ucis pe guvernator, într-o ambuscadă.  Potrivit legendei, faptele sale de vitejie i-au convins pe oameni să se revolte împotriva dominaţiei Habsburgilor. Deşi nu există dovezi clare că ar fi existat cu adevărat, Wilhelm Tell a devenit celebru datorită piesei scrise de Friedrich von Schiller.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite