Braşov: Actinvest, amendată de CNVM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Actinvest, amendată de CNVM
Braşov: Actinvest, amendată de CNVM

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat amenzi de 2.500 lei conducerii casei de brokeraj Actinvest Braşov, precum şi reprezentanţilor controlului intern, pentru mai multe neregului descoperite în urma unui control de fond, potrivit ordonanţelor emise de Comisie.

Astfel, directorul general al firmei de brokeraj, Daniela Carmen Boeriu, a fost sancţionată cu 1.000 lei, pentru mai multe nereguli descoperite, printre care şi faptul că societatea a păstrat în conturile clienţilor şi fonduri proprii. De asemenea, CNVM precizează că Actinvest a transmis cu întârziere raportul privind structura organizaţională şi sistemul de contabilitate pe anul 2007.

Totodată, un alt conducător al Actinvest, Bechianu Adriana, a primit o amendă de 500 lei, iar preşedintele societăţii, Stan Ioana, a fost sancţionată cu avertisment.

Pe de altă parte, doi reprezentanţi ai departamentului de control intern, Adriana Speriatu şi Otilia Elena Popescu, au primit fiecare câte o amendă de 500 lei.

CNVM a efectuat controlul de fond la casa de brokeraj din Braşov în perioada 10-13 martie.

Actinvest ocupă a 25-a poziţie în topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucureşti, cu un rulaj de la începutul anului de 57,73 milioane lei, adică o cotă de piaţă de 0,90%.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite