CAS Braşov, sancţionată cu 3.000 de lei pentru publicarea „listei ruşinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a finalizat ancheta la Braşov şi în urma acesteia a concluzionat că subordonaţii lor nu au încălcat nicio lege atunci când au publicat „lista ruşinii", pe care se aflau 30.000 de aşa-zişi datornici la fondul de sănătate.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a demarat o anchetă în paralel cu cea a CNAS şi, în urma verificărilor, a stabilit că publicarea „listei ruşinii"  a fost făcută încălcând legea. În consecinţă, ANSPDCP a dispus sancţionarea CAS Braşov şi retragerea listei de pe site.

CAS, sancţionată cu 3.000 de lei

S-a dispus sancţionarea contravenţională în baza legii 677 pe 2001 pentru încălcarea articolului 4 privind încălcarea reglementărilor publicării datelor cu caracter personal. Amenda este de 3.000 de lei. Potrivit legii, amenda se aplică operatorului de date cu caracter personal, adică instituţia pentru că, în acest caz, operatorul nu este persoană fizică", a declarat pentru „Monitorul Expres" Simona Şandru, şeful Serviciului Plângeri din cadrul ANSPDCP.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite