Braşov: Reabilitarea monumentelor istorice a iscat un nou conflict în plenul CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Reabilitarea monumentelor istorice a iscat un nou conflict în plenul CJ
Braşov: Reabilitarea monumentelor istorice a iscat un nou conflict în plenul CJ

Afirmaţiile făcute de trei consilieri judeţeni într-o interpelare, cum că fondurile destinate reabilitării vechii cetăţi a Braşovului au fost deturnate prin firme apropiate trustului de presă patronat de Aristotel Căncescu, s-au soldat cu procese, dar şi cu o comisie de anchetă.

Consilierii Aurelian Danu, Nicolae Trifan şi Ioan Marcu, au solicitat printr-o interpelare în şedinţa de plen de astăzi documentele care au stat la baza lucrărilor de reabilitare a zidurilor de fortificaţie a vechii cetăţi a Braşovului şi a turnurilor aferente lor. Aceştia au cerut documente care să prezinte sursele de finanţare ale acestor lucrări, dar şi prezentarea unui raport, pentru fiecare an bugetar, referitor la plăţile care au fost făcute către firmele prestatoare şi procesele verbale de recepţie ale lucrărilor. Preşedintele CJ Aristotel Căncescu a precizat că afirmaţiile făcute de către cei trei consilieri, respectiv că fondurile ar fi fost deturnate prin firme apropiate trustului de presă MIX, pe care el îl patronează, sunt false. Acesta a precizat că interpelarea nu reprezintă decât o răzbunare după ce jurnaliştii trustului MIX au dezvăluit unele posibile nereguli în privinţa derulării contractului dintre Primăria Braşov şi firma de publicitate pe care o are directoarea postului local de televiziune RTT, firmă care a monopolizat spaţiul publicitar stradal  din Braşov.

„O reacţie la disperare”


Căncescu a decis, pe de o parte, să-i acţioneze pe cei trei în instanţă, fiindcă i-au lezat imaginea, iar pe de altă parte să instituie o comisie de anchetă menită să analizeze lucrurile semnalate în interpelare şi din care cei trei consilieri fac parte. „Această interpelare nu este decât o reacţie la disperare şi este foarte clar formulată în mod tendenţios. Dacă aveţi suspiciuni cu privire la aceste lucruri ar fi trebuit să chemaţi corpul de control al primului-ministru, cum au făcut-o şi alţii înaintea dumneavoastră. Firmele care câştigă licitaţiile organizate de CJ sunt oneste, vin cu preţurile cele mai mici, şi nu sfidează cetăţenii Braşovului prin bogăţiile cu care se laudă patronii lor”, a declarat Căncescu. Acesta a mai susţinut că, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la Primăria Braşov, documentele solicitate de cei trei, vor fi oricând puse la dispoziţie, atât lor, cât şi tuturor celor care au suspiciuni cu privire la investiţiile efectuate de CJ Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite