Braşov: Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, reclamat pentru discriminare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, reclamat pentru discriminare!
Braşov: Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, reclamat pentru discriminare!

Andras Szakal, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) a declarat astăzi că a depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) o reclamaţie la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, pentru că acesta din urmă l-ar fi numit „ungur trădător“.

Andras Szakal a precizat că declaraţia incriminată a văzut-o şi a auzit-o la un post de televiziune şi că ar fi fost reprodusă şi de cel puţin un ziar din Braşov.  În reclamaţia depusă la CNCD, preşedintele ANFP a susţinut că, din cuprinsul materialelor difuzate, „rezultă că domnul Căncescu îi discriminează etnic pe maghiari, încălcând astfel prevederile O.G. 137/2000, privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare“.

În actul normativ menţionat se menţionează faptul că prin „discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie (…) care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice“.

Szakal a mai precizat, în documentul adresat CNDC, că afirmaţiile lui Aristotel Căncescu îi încalcă dreptul la demnitate personală şi că solicită sancţionarea acestuia pentru „comportament manifestat în public având character de propagandă naţionalist-şovină“.

Am încercat în repetate rânduri să obţinem un punct de vedere din partea preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, însă fără succes. Vom reveni cu o declaraţie din partea lui Aristotel Căncescu imediat ce o vom obţine.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite