Braşov: CJ Braşov, devastat de criza financiară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CJ Braşov, devastat de criza financiară!
Braşov: CJ Braşov, devastat de criza financiară!

Toţi angajaţii Consiliului Judeţean vor intra câte zece zile în concediu fără plată în următoarele trei luni. Se va renunţa şi la sporuri salariale, maşini, telefoane, deplasări în străinătate, editarea de reviste etc.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov apelează la măsuri disperate pentru a putea ţine instituţia, din punct de vedere financiar, pe linia de plutire. Astfel, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că au fost decise luarea unor măsuri fără precedent în istoria instituţiei, totul pentru a se putea reduce la maximum cheltuielile de personal şi de funcţionare. „Toţi angajaţii CJ, în frunte cu mine şi cu cei doi vicepreşedinţi, în următoarele trei luni, ne vom lua 10 zile de concediu fără plată. Toată lumea, indiferent de serviciul sau direcţia în care lucrează, va fi afectată de această măsură. De asemenea, am convenit cu sindicatul să amânăm, pentru cel puţin trei luni, plata sporurilor câştigate în instanţă”, a precizat Aristotel Căncescu.

Situaţie disperată

Potrivit aceleiaşi surse, până în decembrie va fi suspendată apariţia revistei „Astra”, editată de CJ Braşov, iar Agenţia de Dezvoltare Regională şi cea de Dezvoltare Turistică vor fuziona, urmând ca o parte a personalului să intre în concediu fără plată pe o durată nedeterminată. „Am redus şi cheltuielile cu telefoanele şi cu maşinile, iar bugetul pentru deplasări în străinătate a fost înjumătăţit”, a declarat Căncescu. În urma luării acestor măsuri conducerea CJ Braşov speră să obţină o reducere de circa 40% din fondul de salarii şi cu circa 10% a celui cu cheltuielile curente. „Nu am fost niciodată într-o asemenea situaţie disperată. Nu vom închide nici o instituţie, nici un serviciu, dar toţi oamenii vor avea de pierdut la salarii”, a mai declarat Aristotel Căncescu.   

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite