Braşov: Stare încordată şi la CFR Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva spontană a lucrătorilor din CFR nu a afectat nici un tren de la Braşov, spune liderul sindical la Mişcare Comercială Braşov. Angajaţii CFR sunt nemulţumiţi că nu şi-au luat avansul pe luna iunie, deşi acest lucru trebuia să se întâmple în urmă cu aproape 2 săptămâni.



Mai multe trenuri de călători au fost blocate timp de o oră în Gara de Nord, unul la Chitila şi alte patru la Titu. Angajaţii CFR au protestat pentru neplata la timp a salariilor. Liderii sindicali susţin că şi angajaţii CFR Marfă ar putea să declanşeze o grevă din acelaşi motiv.

Ieri, la Braşov lucrătorii CFR au fost la un pas să intre în grevă spontană pentru că au întârziat salariile cu aproape 2 săptămâni. „Până la urmă nu s-a mai făcut grevă, am făcut un act către conducere şi am anunţat că vor fi responsabili în cazul în care se ajunge la aşa ceva. Ratele noastre nu întreabă dacă avem sau nu bani şi nici familiile noastre nu pot trăi fără mâncare”, spune Alexandru Lorincz, lider sindical la Mişcare Comercială Braşov.

Lorincz a mai precizat pentru Adevărul de Seară că, dacă până luni nu îşi vor primi banii, angajaţii CFR vor iniţia acţiuni de protest mult mai serioase decât cea petrecută astăzi la Bucureşti.

Alexandru Lorincz a anunţat că nici un călător de la Braşov nu are de suferit în urma grevei spontane din capitală. „Au fost afectate doar rutele Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Craiova. Braşovul nu este afectat”, a mai precizat liderul sindical.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite