Braşov: CAMPANIE: CET va decide reducerea taxelor de debranşare pe 13 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CET Braşov s-a reunit, ieri, în şedinţă pentru a dezbate problemele grave cu care se confruntă în prezent furnizorul de energie termică în sistem centralizat.

Unul dintre punctele introduse pe ordinea de zi, ca urmare a interpelării consilierului local Adrian Atomei, a fost şi reducerea taxelor de debranşare practicate de furnizor. „ANRSC reglementează doar cadrul general al stabilirii acestor taxe, dar cuantumurile lor sunt stabilite de Consiliul de Administraţie al CET. Ţinând cont de acest aspect, am cerut ca la şedinţa viitoare să mi se prezinte exact ce intră în aceste costuri şi de ce cuantumurile sunt mai mari comparativ cu cele practicate de alte CET-uri din ţară”, a precizat consilierul local Adrian Atomei.

Sprijin şi din partea altor consilieri

O decizie concretă în ceea ce priveşte această chestiune se va lua în data de 13 iulie, când AGA se va reuni din nou în şedinţă. „Preşedintele Consiliului de Administraţie nu s-a pronunţat în această şedinţă, ci a precizat că data viitoare va da un răspuns. Cred că se va renunţa până la urmă la aceste taxe, deoarece este în interesul tuturor”, a spus Atomei. Totodată, începând cu această lună, Consiliul de Administraţie al CET are o nouă componenţă, preşedinte rămânând Vlad Vătafu, dar membri fiind Marius Georgescu şi Mariana Oprea.

100 de angajaţi, disponibilizaţi

Totodată, AGA CET a decis, aseară, ca 100 dintre angajaţi să fie disponibilzaţi pentru a reduce cheltuielile. Totuşi, ei vor avea avantajul de a primi plăţi compensatorii în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă. Consiliul de Administraţie va prezenta în şedinţa din 13 iulie noua organigramă, dar şi salariile pe care le au angajaţii, urmând a se stabili criteriile după care se vor face disponibilizările.
CET va da afară din angajaţi pentru a reduce costurile Foto: Stelian Grăjdan

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite