Braşov: CAMPANIE: CET pleacă „cu colindul” pe la uşile datornicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CAMPANIE: CET pleacă „cu colindul” pe la uşile datornicilor
Braşov: CAMPANIE: CET pleacă „cu colindul” pe la uşile datornicilor

Furnizorul de gaz „GDF Suez Energy România” nu vrea să cedeze sub nicio formă şi să realimenteze CET, astfel ca măcar asociaţii de proprietari fără datorii să primească apă caldă.

Chiar dacă nu există contracte individuale cu fiecare consumator în parte, reprezentanţii CET vor pleca de astăzi „la colindat” pe la uşile datornicilor în încercarea de a-şi recupera banii. „Alături de preşedinţii asociaţiilor de proprietari, vom merge la fiecare rău-platnic pentru a discuta care sunt posibilităţile de a-şi plăti restanţele”, a precizat Florin Cuţitei, directorul CET.

Zeci de asociaţii fără datorii

Singura soluţie pentru ca braşovenii să primească apă caldă este ca furnizorul de energie termică să achite cel puţin 12 milioane de lei la gaz, respectiv datoria pe care o are populaţia. În prezent, există câteva zeci de asociaţii care nu mai au niciun leu de plată, dar nu primesc apă caldă, fiindcă CET nu are posibilitatea tehnică să o furnizeze. „În anii trecuţi, puteam livra apă caldă acelor blocuri care nu aveau datorii, fiindcă noi eram alimentaţi cu gaz. În situaţia de faţă, când gazul este direct oprit la sursă, nu avem cum să facem o departajare”, a explicat Florin Cuţitei.  Până în prezent, sumele recuperate din datoria asociaţiilor nu se ridică la mai mult de 900.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite