Braşov: CAMPANIE: Verdict în cazul reducerii taxelor de debranşare de la CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CAMPANIE: Verdict în cazul reducerii taxelor de debranşare de la CET
Braşov: CAMPANIE: Verdict în cazul reducerii taxelor de debranşare de la CET

Conducerea furnizorului nu vrea să cedeze şi să le dea sprijin celor ce vor să scape de disconfortul sistemului centralizat şi spune că taxele vor rămâne neschimbate.

Ca urmare a campaniei iniţiată de „Adevărul de Seară”, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la CET s-a întrunit în această după-amiază la ora 15.00 pentru a dezbate printre altele şi reducerea cuantumurilor pe care braşovenii trebuie să le achite dacă vor să se debranşeze.
Declaraţia dată de directorul CET, Florin Cuţitei, înainte de începerea şedinţei este total dezarmantă: „Preţul va rămâne în continuare acelaşi, în conformitate cu devizul lucrărilor”. În schimb, consilierul local Adrian Atomei, care a iniţiat interpelarea în plenul AGA de acum două săptămâni, a precizat că mai mulţi consilieri locali şi-au arătat sprijinul pentru demersul de micşorare a acestor taxe. „Oricum, consilierii locali vor avea un cuvânt de spus şi pe urmă membrii CA. Mă surprinde declaraţia directorului. Eu sper ca şi colegii mei să acorde în continuare sprijin demersului, deoarece nu este soluţie menţinerea acestor taxe la nivel ridicat numai pentru ca furnizorul să îşi acopere din cheltuieli”, a punctat Atomei.

„Să-i văd în faliment şi şomeri”

Chiar dacă sunt obligaţi să trăiască ca la ţară, neavând apă caldă, mulţi dintre braşoveni au evitat să se debranşeze tocmai din cauza acestor taxe. În ciuda problemelor pe care le are CET, conducerea societăţii nu se gândeşte să acorde sub nicio formă ajutor celor care doresc să-şi monteze centrală de apartament, susţinând că banii obţinuţi din aceste taxe pot scoate CET din impasul datoriilor. „N-am ce sa fac. Le plătesc taxele aberante de debranşare, dar sper să-i văd în faliment şi şomeri”, a spus nemulţumit Vasile într-un comentariu online.

Defalcarea cheltuielilor

În şedinţa de astăzi, membrii CA le vor prezenta consilierilor locali defalcarea cheltuielilor pentru operaţiunea de debranşare, respectiv pentru ce se dau cei 100 de lei pentru tăierera caloriferului şi alţi 60 pentru debranşarea racordului de apă caldă. Chestionată de reporterii „Adevărul de Seară”, conducerea CET a precizat că preţul real al debranşării ar fi mult mai mare. Afirmaţia e contrazisă de reprezentanţii firmelor care montează centrale termcie şi fac astfel de operaţiuni, care nu sunt monopolizate de CET.

Rezultatele sondajului

Cititorii noştri şi-au spus online părerea în ceea ce priveşte reducerea acestor taxe. 50% dintre respondenţii sondajului au fost de părere că pe aleşii locali nu-i va interesa acest subiect, 30% au considerat că membrii Consiliului Local nu se vor îndupleca şi nu vor reduce aceste taxe şi doar 16% au crezut că se va lua o decizie pozitivă în acest sens, iar 4% au spus că nu ştiu ce se va întâmpla.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite