Braşov: „Promoţia“ restanţelor la CET se va discuta joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET se va întruni pentru a dezbate propunerea primarului George Scripcaru, referitoare la anularea penalităţilor celor care au datorii la apă caldă şi căldură. Rău-platnicii ar urma să achite doar ce au consumat efectiv. Mai citiţi şi: Primarul vrea să se pună bine cu rău-platnicii de la CET Braşovenii înlocuiesc CET-ul cu aerotermele şi caloriferele electrice Protest pe tema

„Promoţia“ este, însă, valabilă doar dacă debitul este achitat până la finele anului. Directorul CET, Florin Cuţitei, a precizat că iniţiativa este pe de o parte bună, fiindcă poate aşa se vor recupera banii de la restanţierii care „uită“ să plătească, dar, pe de altă parte, este şi păguboasă, ţinând cont că şi centrala are penalităţi de achitat la furnizori.
„Ne afectează într-un fel, dar, dacă aşa se hotărăşte, este totuşi, bine, fiindcă vom câştiga nişte bani până la sfârşitul anului“, a explicat directorul. Acesta a precizat că în ultima perioadă încasările de la asociaţiile de proprietari au fost foarte slabe, cuantumul debitului rămânând de 11 milioane de lei. Din această datorie, aproximativ jumătate este formată din penalităţi. „Am tot aşteptat, dar se pare că nimeni nu mai vine să achite din datorii“, s-a plâns Cuţitei.

Restanţe în rate

De asemenea, braşovenii restanţieri vor primi apă caldă şi căldură cu condiţia semnării unei convenţii cu CET, prin care să-şi ia angajamentul că în termen de trei luni vor plăti în mod eşalonat datoriile către furnizorul de agent termic. Societatea a primit 56.000.000 de lei de la Guvern, pentru a-şi plăti furnizorii şi trasportatorul. Suma a ajuns ieri în contul CET, iar zilele următoare, în mod proporţional, la societatea GDF Suez şi la CFR. Dacă la trasportator datoria va fi achitată integral, către furnizorul de gaz vor rămâne restanţe de 32 de milioane de lei.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite